Till ansökan

Ansök hos Agria

 • Maxersättning 140 000 kr

 • Självriskperiod 365 dagar

Agria Hundförsäkring

Agria är Sveriges mest valda hundförsäkring.

Om du väljer att försäkra din hund hos Agria får du ett tryggt djurägande och en försäkring som hjälper dig om din hund blir skadad eller sjuk.

Agria har erhållit utmärkelsen Trygg Kundkontakt

Vad kostar Agria hundförsäkring?

Agria erbjuder olika hundförsäkringar – bl.a Mini och Hundrasförsäkring. Priset för försäkringen beror på vilken omfattning av försäkring du önskar och vilken ersättningsnivå du väljer. Dessutom påverkas priset av var du bor, hundens ras, ålder och om det är en tik eller hane.

Varför ska jag välja Agria hundförsäkring?

Agria har funnits på marknaden i nuvarande form sedan 80-talet och är det största bolaget för hundförsäkringar i Sverige. Det talar för stabilitet och mycket god statistik för att bedöma premier - och mindre risk för chockhöjningar av premiem som nyare bolag kan tvingas till.

Agria erbjuder rasspecifika hundförsäkringar med Agria Hundrasförsäkring, där de utifrån rasens behov lagt nivåer på bl.a ersättning för medicin och rehabilitering.

Som ett av få bolag erbjuder Agria tilläggsförsäkringar för att höja beloppen för t.ex medicin.

Agria har en av marknadens bästa livförsäkringar, där du kan höja livbeloppet om du exempelvis ställer ut, jagar eller har en servicehund.

Agria är också ett bra försäkringsbolag för dig som arbetar med din hund - då flera andra bolag inte försäkrar hundar i tjänst.

Vad saknas i hundförsäkringen hos Agria?

Agria har förlängt sin självriskperiod men den är fortfarande inte i nivå med de bästa bolagen. Agria har en självriskperiod på 135 dagar när flera andra bolag nu har hela 365 dagar.

Agria lämnar ingen ersättning för ordinerat foder av veterinär, något som flera andra bolag nu gör.

Agria är mer begränsade i sin ersättning för rehabilitering än många andra bolag.

Innehåll i Agrias hundförsäkringar

 1. Agria Mini Agria Mini är en begränsad försäkringslösning för dig som vill ha en billigare hundförsäkring med ett enklare försäkringsskydd som endast täcker veterinärvård upp till ett bestämt belopp samt vissa medicinkostnader.

  Du kan komplettera Agria Mini med Livförsäkring eller en trygghetsförsäkring för ett mer omfattande skydd.

  I försäkringen ingår även kostnadsfria besök hos den digitala veterinären Agria Vårdguide.

 2. Agria Hundrasförsäkring Agria Hundrasförsäkring ersätter den tidigare Agria Veterinärvård som bolaget erbjudit. Försäkringen erbjuder ersättning för veterinärbesök, viss ersättning för medicin och rehab för din hund.

  Hundrasförsäkringen går att teckna för alla hundar oavsett ålder. Du får själva välja maxbelopp och kan välja mellan 30 000 kr/år, 60 000 kr/år eller 120 000 kr/år.

  Kostnadsfria besök till den digitala veterinären Agria Vårdguide ingår i försäkringen.

Mini Populär Högsta

VeterinärvårdsersättningMax ersättning per år

30 000 kr 60 000 kr 120 000 kr

Självriskperiod

135 dagar 135 dagar 135 dagar

Fast självrisk

1500 kr 1400/2350/3250 kr 1400/2350/3250 kr

Rörlig självrisk

25 % 15/25 % 15/25 %

Livförsäkring ingårFinns som tilläggsförsäkring för övriga

Dolda felGäller vid besiktning innan 4 mån ålder

   

Tillägg för tidigare felMöjlighet att ge ersättning för fel innan försäkringen tecknas

MR- och CT-röntgen

     

Tandskador, olycka

   

Tandsjukdom

   

Videosamtal med veterinär

     

Medicin, max ersättning

     

Rehabilitering, max ersättning

10 000 kr 10 000 kr

Ordinerat foder, max ersättning

välj Mini välj Populär välj Högsta
 • Rabatt som medlem i SKK eller rasförening

 • Fria videosamtal med veterinär

 • Rasspecifika försäkringar

Vanliga frågor och svar

Om Agria

Agria är Sveriges största försäkringsbolag för hundförsäkringar. Bolaget grundades redan 1890 som Skandinaviska Kreatursförsäkringsbolaget och är sedan 1992 helägt av Länsförsäkringar.

Agria samarbetar med flera av de intresseorganisationer som finns för djurägare, och erbjuder bl.a rabatter för medlemskap i ett antal hundrasklubbar och Svenska Kennelklubben.

Läs mer om Agria

Jämför hundförsäkring

Att själv jämföra hundförsäkring är inte alltid så lätt. Det gäller i de flesta fall att sätta sig in i de villkor som varje försäkringsbolag har innan man tar beslut kring vilken hundförsäkring som passar en bäst. Det är många faktorer att fundera över, och inte bara att ta den försäkring som har lägst pris. På Hundförsäkringar.se hjälper vi dig att hitta bästa hundförsäkringen utifrån dina förutsättningar. Vi har läst försäkringsvillkoren rad för rad och samlat informationen för att du ska slippa.

Det första valet du behöver göra är om du ska teckna hundförsäkring hos ett försäkringsbolag som specialiserat sig på djurförsäkringar, eller om du ska undersöka möjligheten till hundförsäkring hos ditt befintliga försäkringsbolag. Generellt kan man säga att om du är intresserad av en så heltäckande försäkring som möjligt, med möjlighet till olika tillägg för att utforma din försäkring som du vill ha den - så är det något av de specialiserade hundförsäkringsbolagen du ska vända dig till.

Marknadens högsta ersättning för veterinärvård, och de absolut bästa öppettiderna för direktreglering. Ingen bindningstid.

Läs villkor Mer om Lassie

Marknadens högsta ersättning för veterinärvård, och de absolut bästa öppettiderna för direktreglering. Ingen bindningstid.

Läs villkor Mer om Hedvig

Försäkringsbolaget som funnits sedan 1987 med anor från 1900-talets början. Störst på hundförsäkringar i Sverige med runt 30 % andel.

Läs villkor Mer om Agria