Till ansökan

Ansök hos hedvig

 • Maxersättning 160 000 kr

 • Självriskperiod 365 dagar

Hedvig Hundförsäkring

Hedvig har en av Sveriges högst rankade hundförsäkringar enligt Konsumenternas Försäkringsbyrå.

Om du väljer att försäkra din hund hos Hedvig får du en försäkring med enkla villkor och goda möjligheter att välja vilket försäkringsskydd du vill ha.

Vad kostar Hedvig hundförsäkring?

Hedvig erbjuder tre olika hundförsäkringar – Basic, Standard och Premium. Priset för försäkringen beror på vilken omfattning av försäkring du önskar och vilken ersättningsnivå du väljer. Dessutom påverkas priset av var du bor, hundens ras, ålder och om det är en tik eller hane.

Varför ska jag välja Hedvig hundförsäkring?

Hedvig har marknadens högsta ersättning i sin största försäkring, hela 160 000 kr i maxbelopp. Detta kombinerat med en självriskperiod på 365 dagar gör Hedvig till en av marknadens bästa försäkringar.

Både den fasta och rörliga självrisken går att välja, för den fasta antingen 0kr eller 2500 kr, och för den rörliga 15 % eller 25%.

Hedvig ersätter medicin upp till 10 000kr och rehabilitering upp till 10 000 kr.

Som ett av två försäkringsbolag lämnar Hedvig ersättning för ordinerat foder. I Premium-försäkringen upp till 6000 kr per år.

Vad saknas i hundförsäkringen hos Hedvig?

Hedvig erbjuder inget tillägg för att försäkra hunden från tidigare problem när man byter från annat försäkringsbolag.

Maxbeloppet för livförsäkring är 30 000 kr. Det går inte att höja efter meritering av hund som hos några andra bolag.

Bolaget har maxbelopp för medicin och rehabilitering, där andra bolag kan inkludera detta i det totala ersättningsbeloppet.

Försäkringen ersätter inte förebyggande behandling, och inte heller akupunktur, kiropraktik, stötvågsterapi och laserbehandling.

Innehåll i Hedvig hundförsäkringar

 1. Hedvig Basic Hedvig Basic är är bolagets enklaste försäkring. Basic veterinärvårdsförsäkring erbjuder ett grundläggande skydd för din hund och omfattar kostnader som kan uppstå för behandling av din hund till följd av skada eller sjukdom. Ersättningsbeloppet är det lägsta av de tre olika alternativen och kan kompletteras med en livförsäkring.

  Försäkringen erbjuder utöver veterinärvård ersättning för dolda fel och kastrering/sterilisering vid olycka.

  I försäkringen ingår även en årlig rådgivning.

 2. Hedvig Basic Hedvig Basic är bolagets mest populära hundförsäkring. Hedvig Basic erbjuder ett högre maximalt ersättningsbelopp och täcker fler kostnader som kan uppstå om din hund blir sjuk eller skadad.

  Försäkringen täcker bl.a ersättning för dolda fel, rehabilitering, medicin, kejsarsnitt, röntgen och foder.

  Kostnadsfria besök till den digitala veterinären FirstVet ingår i försäkringen.

 3. Hedvig Premium Hedvig Premium är den mest omfattande veterinärvårdsförsäkringen. Premium täcker de flesta kostnaderna som kan uppstå vid sjukdom eller skada.

  Försäkringen erbjuder Sveriges högsta ersättningsbelopp med maximalt 160 000 kronor per år.

  Tecknar du Hedvig Premium får du ersättning för MR- och CT-röntgen, medicin och rehabilitering upp till det maximala ersättningsbeloppet på 150 000 kr/år.

  Kostnadsfria besök till den digitala veterinären FirstVet ingår i försäkringen.

Basic Standard Premium

VeterinärvårdsersättningMax ersättning per år

30 000 kr 60 000 kr 160 000 kr

Självriskperiod

365 dagar 365 dagar 365 dagar

Fast självrisk

0/2500 kr 0/2500 kr 0/2500 kr

Rörlig självrisk

15/25 % 15/25 % 15/25 %

Livförsäkring ingårFinns som tilläggsförsäkring för övriga

Dolda felGäller vid besiktning innan 4 mån ålder

     

Tillägg för tidigare felMöjlighet att ge ersättning för fel innan försäkringen tecknas

MR- och CT-röntgen

     

Tandskador, olycka

   

Videosamtal med veterinär

     

Medicin, max ersättning

6 000 kr 10 000 kr

Rehabilitering, max ersättning

6 000 kr 12 000 kr

Ordinerat foder, max ersättning

3 000 kr 6 000 kr
välj Basic välj Standard välj Premium
 • Marknadens högsta ersättningsbelopp

 • Inga rasspecifika begränsningar

 • Självriskperiod på hela 365 dagar

Vanliga frågor och svar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

Om Hedvig

Hedvig startade 2018 uppbackade av flera av Sveriges mest framgångsrika entreprenörer och investerare. När det gäller försäkringarna från Hedvig är man återförsäkrade hos ett av världens största försäkringsbolag.

Hedvig är ett digitalt försäkringsbolag som använder ny teknik och AI.

Läs mer om Hedvig

Jämför hundförsäkring

Att själv jämföra hundförsäkring är inte alltid så lätt. Det gäller i de flesta fall att sätta sig in i de villkor som varje försäkringsbolag har innan man tar beslut kring vilken hundförsäkring som passar en bäst. Det är många faktorer att fundera över, och inte bara att ta den försäkring som har lägst pris. På Hundförsäkringar.se hjälper vi dig att hitta bästa hundförsäkringen utifrån dina förutsättningar. Vi har läst försäkringsvillkoren rad för rad och samlat informationen för att du ska slippa.

Det första valet du behöver göra är om du ska teckna hundförsäkring hos ett försäkringsbolag som specialiserat sig på djurförsäkringar, eller om du ska undersöka möjligheten till hundförsäkring hos ditt befintliga försäkringsbolag. Generellt kan man säga att om du är intresserad av en så heltäckande försäkring som möjligt, med möjlighet till olika tillägg för att utforma din försäkring som du vill ha den - så är det något av de specialiserade hundförsäkringsbolagen du ska vända dig till.

Marknadens högsta ersättning för veterinärvård, och de absolut bästa öppettiderna för direktreglering. Ingen bindningstid.

Läs villkor Mer om Lassie

Marknadens högsta ersättning för veterinärvård, och de absolut bästa öppettiderna för direktreglering. Ingen bindningstid.

Läs villkor Mer om Hedvig

Försäkringsbolaget som funnits sedan 1987 med anor från 1900-talets början. Störst på hundförsäkringar i Sverige med runt 30 % andel.

Läs villkor Mer om Agria