Till ansökan

Ansök hos ICA Hundförsäkring

  • Maxersättning 60 000 kr

  • Självriskperiod 130 dagar

ICA Hundförsäkring

ICA erbjuder en prisvärd och bra hundförsäkring som inkluderar ersättning för rehabilitering, medicin, magnetröntgen och digital veterinärrådgivning - om än i något lägre nivåer än de största hundförsäkringarna på marknaden.

Om du inte har behov av de allra högsta nivåerna av veterinärvårdsersättning eller ersättning för rehabiltering är ICA Hundförsäkring ett bra alternativ.

Vad kostar ICA hundförsäkring?

ICA Djurförsäkring finns i två nivåer, med 30 000 eller 60 000 kr i maximal ersättning för veterinärvård. Priset för försäkringen beror på vilken omfattning av försäkring du önskar och vilken ersättningsnivå du väljer. Dessutom påverkas priset av var du bor, hundens ras, ålder och om det är en tik eller hane.

Varför ska jag välja ICA hundförsäkring?

ICA hundförsäkring är en prisvärd försäkring som dessutom ger dig som ICA-kund poäng. Försäkringen ger en maximal veterinärvårdsersättning på 60 000 kr. Rehabilitering upp till 6000 kr och ersättning för medicin upp till veterinärvårdsbeloppet ingår. Livförsäkring kan tecknas som tillval. Sammantaget gör det ICA Hundförsäkring till ett bra alternativ för den som inte vill ha de allra högsta veterinärvårdsersättningarna.

Försäkring från ICA Hundförsäkring tecknas via Svedea Hundförsäkring.

I hundförsäkringen ingår digitala veterinärbesök hos FirstVet.

Vad saknas i hundförsäkringen hos ICA?

Maximal veterinärvårdsersättning på 60 000 kr är långt ifrån de största ersättningarna på marknaden, där flera bolag nu ligger på eller i närheten av 150 000 kr.

Självriskperioden på 130 dagar är inte den kortaste i branschen, men flera andra bolag erbjuder nu 365 dagar självriskperiod.

Ersättning för rehabilitering är ungefär hälften mot flera andra bolag som erbjuder såväl 10 000, 12 000 och 14 000 kr i rehabilitering.

Omfattningen av rehabiliteringen i Modernas hundförsäkring är mindre än hos flera andra bolag.

Innehåll i ICA hundförsäkring

  1. ICA hundförsäkring ICA erbjuder endast en hundförsäkring, med alternativen 30 000 eller 60 000 kr i veterinärvårdsersättning. Innehållsmässigt ligger försäkringen i nivå med andra bolag och är prisvärd. Ersättning för rehabilitering ingår upp till 6 000 kr och ersättning för receptbelagd medicin ingår upp till veterinärvårdsbeloppet.

    I försäkringen ingår även kostnadsfria besök hos den digitala veterinären FirstVet.

ICA

VeterinärvårdsersättningMax ersättning per år

30000/60000 kr

Självriskperiod

130 dagar

Fast självrisk

2000/3000 kr

Rörlig självrisk

15/25 %

Livförsäkring ingårFinns som tilläggsförsäkring för övriga

Dolda felGäller vid besiktning innan 4 mån ålder

Tillägg för tidigare felMöjlighet att ge ersättning för fel innan försäkringen tecknas

MR- och CT-röntgen

 

Tandskador, olycka

 

Tandsjukdom

Videosamtal med veterinär

 

Medicin, max ersättning

 

Rehabilitering, max ersättning

6 000 kr

Ordinerat foder, max ersättning

välj ICA
  • Valbar fast och rörlig självrisk

  • Fria videosamtal med veterinär

  • Försäkringar för uppfödare

Vanliga frågor och svar

Om ICA Hundförsäkring

ICA Hundförsäkring är en del av ICA Försäkring, som är ett dotterbolag till ICA Banken och ingår i ICA Gruppen. Man började sälja försäkringar 2015 och erbjuder förutom hund- och kattförsäkring även försäkringar för exempelvis hus, bil, båt, släp och olycksfall.

Som stamkund får du bonus på dina försäkringar precis som när du handlar i din ICA-butik.

Läs mer om ICA Hundförsäkring

Jämför hundförsäkring

Att själv jämföra hundförsäkring är inte alltid så lätt. Det gäller i de flesta fall att sätta sig in i de villkor som varje försäkringsbolag har innan man tar beslut kring vilken hundförsäkring som passar en bäst. Det är många faktorer att fundera över, och inte bara att ta den försäkring som har lägst pris. På Hundförsäkringar.se hjälper vi dig att hitta bästa hundförsäkringen utifrån dina förutsättningar. Vi har läst försäkringsvillkoren rad för rad och samlat informationen för att du ska slippa.

Det första valet du behöver göra är om du ska teckna hundförsäkring hos ett försäkringsbolag som specialiserat sig på djurförsäkringar, eller om du ska undersöka möjligheten till hundförsäkring hos ditt befintliga försäkringsbolag. Generellt kan man säga att om du är intresserad av en så heltäckande försäkring som möjligt, med möjlighet till olika tillägg för att utforma din försäkring som du vill ha den - så är det något av de specialiserade hundförsäkringsbolagen du ska vända dig till.

Marknadens högsta ersättning för veterinärvård, och de absolut bästa öppettiderna för direktreglering. Ingen bindningstid.

Läs villkor Mer om Lassie

Marknadens högsta ersättning för veterinärvård, och de absolut bästa öppettiderna för direktreglering. Ingen bindningstid.

Läs villkor Mer om Hedvig

Försäkringsbolaget som funnits sedan 1987 med anor från 1900-talets början. Störst på hundförsäkringar i Sverige med runt 30 % andel.

Läs villkor Mer om Agria