• Maxersättning 120 000 kr

 • Självriskperiod 135 dagar

If Hundförsäkring

Vi har inget erbjudande från If Hundförsäkringar just nu och rekommenderar istället en annan hundförsäkring.

Vad kostar If hundförsäkring?

If Djurförsäkring erbjuder flera olika hundförsäkringar, bl.a If Hund, If Stor och If Stor+ Hundförsäkring. Priset för försäkringen beror på vilken omfattning av försäkring du önskar och vilken ersättningsnivå du väljer. Dessutom påverkas priset av var du bor, hundens ras, ålder och om det är en tik eller hane.

Du har också möjlighet att teckna tilläggsförsäkring för exempelvis livförsäkring samt för avels- bruks- och jakthundar.

Varför ska jag välja If hundförsäkring?

If har ett stort utbud av alternativ i sina försäkringar, både vad gäller omfattning och när det gäller fast och rörlig självrisk. Det ger dig stort inflytande över innehåll och pris för din hundförsäkring. Bolaget erbjuder även olika tilläggsförsäkringar för användbarhet, livförsäkring och uppfödare.

Som ett av få bolag ersätter If resekostnader. Ersättning ges med upp till 3 000 kr per år för veterinärens resor, eller dina egna resor till specialistveterinär om du fått en remiss.

I hundförsäkringen ingår digitala veterinärbesök hos FirstVet.

Vad saknas i hundförsäkringen hos If?

If har endast ett alternativ för rörlig självrisk, 15 %, där andra bolag ofta erbjuder två eller flera alternativ för att påverka kostnaden för premien.

If har ingen ersättning för veterinärordinerat foder i sina försäkringar, något som finns hos andra bolag.

Självriskperioden på 135 dagar tillhör de kortaste i branschen, där flera andra bolag nu erbjuder 365 dagar.

Innehåll i If hundförsäkringar

 1. If Hund If Hund är det enklaste alternativet av hundförsäkring som bolaget erbjuder, och den omfattar ersättning för kostnader av veterinärvård till följd av olycka och sjukdom. Försäkringen innehåller bland annat veterinärvård, dolda fel, magnetröntgen och kejsarsnitt.

  I försäkringen ingår även tre kostnadsfria besök hos den digitala veterinären FirstVet.

 2. If Stor If Stor är en mer omfattande försäkring än If Hund. Förutom att veterinärvårdsbeloppet är ökat till 60 000 kr ingår även ersättning för medicin upp till 6 000 kr och ersättning för rehabilitering upp till 6 000 kr.

  Försäkringen täcker även kostnader för MR- och CT-röntgen upp till 15 000 kr.

  Tre kostnadsfria besök till den digitala veterinären FirstVet ingår i försäkringen.

 3. If Stor+ Hund Den mest omfattande hundförsäkringen från If är If Stor+ Hund. Den inkluderar i princip ersättning för samma saker som If Stor men till ökade belopp.

  Veterinärvårdsbeloppet är ökat till 120 000 kr, ersättningen för rehabilitering är ökad till 12 000 kr, och ersättning för medicin samt MR- och CT-röntgen ingår nu i det maximala veterinärvårdsbeloppet.

  Tre kostnadsfria besök till den digitala veterinären FirstVet ingår i försäkringen.

Hund Stor Stor+

VeterinärvårdsersättningMax ersättning per år

30 000 kr 60 000 kr 120 000 kr

Självriskperiod

135 dagar 135 dagar 135 dagar

Fast självrisk

1500/1900/2700 kr 1500/1900/2700 kr 1500/1900/2700 kr

Rörlig självrisk

15 % 15 % 15 %

Livförsäkring ingårFinns som tilläggsförsäkring för övriga

Dolda felGäller vid besiktning innan 4 mån ålder

     

Tillägg för tidigare felMöjlighet att ge ersättning för fel innan försäkringen tecknas

MR- och CT-röntgen

     

Tandskador, olycka

   

Tandsjukdom

Videosamtal med veterinär

     

Medicin, max ersättning

6 000 kr 120 000 kr

Rehabilitering, max ersättning

6 000 kr 12 000 kr

Ordinerat foder, max ersättning

välj Hund välj Stor välj Stor+
 • Valbar fast och rörlig självrisk

 • Videosamtal med veterinär

 • Försäkringar för uppfödare

Vanliga frågor och svar

Om If Hundförsäkringar

If är ett av de största försäkringsbolagen i Norden med över 3,9 miljoner kunder. If ägs av den finländska börsnoterade Sampokoncernen och har verksamhet i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Baltikum.

Läs mer om If Hundförsäkringar

Jämför hundförsäkring

Att själv jämföra hundförsäkring är inte alltid så lätt. Det gäller i de flesta fall att sätta sig in i de villkor som varje försäkringsbolag har innan man tar beslut kring vilken hundförsäkring som passar en bäst. Det är många faktorer att fundera över, och inte bara att ta den försäkring som har lägst pris. På Hundförsäkringar.se hjälper vi dig att hitta bästa hundförsäkringen utifrån dina förutsättningar. Vi har läst försäkringsvillkoren rad för rad och samlat informationen för att du ska slippa.

Det första valet du behöver göra är om du ska teckna hundförsäkring hos ett försäkringsbolag som specialiserat sig på djurförsäkringar, eller om du ska undersöka möjligheten till hundförsäkring hos ditt befintliga försäkringsbolag. Generellt kan man säga att om du är intresserad av en så heltäckande försäkring som möjligt, med möjlighet till olika tillägg för att utforma din försäkring som du vill ha den - så är det något av de specialiserade hundförsäkringsbolagen du ska vända dig till.

En av marknadens högsta ersättningar för veterinärvård, och mycket bra öppettider för direktreglering. Ingen bindningstid.

Läs villkor Mer om Lassie

En av marknadens högsta ersättningar för veterinärvård, och lämnar ersättning för ordinerat foder. Livförsäkring ingår i premiumvalet.

Läs villkor Mer om Hedvig

Försäkringsbolaget som funnits sedan 1987 med anor från 1900-talets början. Störst på hundförsäkringar i Sverige med runt 30 % andel.

Läs villkor Mer om Agria