Till ansökan

Ansök hos Lassie

 • Maxersättning 150 000 kr

 • Självriskperiod 365 dagar

Lassie Hundförsäkring

Lassie har av Sveriges högst rankade hundförsäkringar enligt Konsumenternas Försäkringsbyrå.

Om du väljer att försäkra din hund hos Lassie får du en försäkring med enkla villkor och goda möjligheter att välja vilket försäkringsskydd du vill ha.

Vad kostar Lassie hundförsäkring?

Lassie erbjuder tre olika hundförsäkringar – Mini, Mellan och Stor. Priset för försäkringen beror på vilken omfattning av försäkring du önskar och vilken ersättningsnivå du väljer. Dessutom påverkas priset av var du bor, hundens ras, ålder och om det är en tik eller hane.

Varför ska jag välja Lassie hundförsäkring?

Lassie har marknadens högsta ersättning i sin största försäkring, hela 150 000 kr i maxbelopp. Detta kombinerat med en självriskperiod på 365 dagar gör Lassie till en av marknadens bästa försäkringar.

Både den fasta och rörliga självrisken går att välja, för den fasta antingen 0kr, 1500kr eller 3000 kr, och för den rörliga 15 % eller 25%.

Som ett av få bolag erbjuder Lassie ersättning för medicin, inkluderat i veterinärvårdsbeloppet, både för sin mellan- och stora försäkring.

Lassie har också marknadens mest tillåtande policy för rehabilitering. Inga begränsningar så länge rehabilitering är ordinerad av veterinär.

Som ett av två försäkringsbolag lämnar Lassie ersättning för ordinerat foder. I Stora-försäkringen upp till 6000 kr per år.

Vad saknas i hundförsäkringen hos Lassie?

Lassie erbjuder inget tillägg för att försäkra hunden från tidigare problem när man byter från annat försäkringsbolag.

Maxbeloppet för livförsäkring är 30 000 kr. Det går inte att höja efter meritering av hund som hos några andra bolag.

Bolaget ligger inte högst i ersättning av rehabilitering av ordinerat foder, även om man ligger i toppskiktet.

Innehåll i Lassies hundförsäkringar

 1. Lassie Mini Lassie Mini är är bolagets enklaste försäkring. Mini veterinärvårdsförsäkring erbjuder ett grundläggande skydd för din hund och omfattar kostnader som kan uppstå för behandling av din hund till följd av skada eller sjukdom. Ersättningsbeloppet är det lägsta av de tre olika alternativen och kan kompletteras med en livförsäkring.

  Försäkringen erbjuder utöver veterinärvård ersättning för dolda fel, tandvård vid olycka och valfri självrisk.

  I försäkringen ingår även kostnadsfria besök hos den digitala veterinären FirstVet.

 2. Lassie Mellan Lassie Mellan är bolagets mest populära hundförsäkring. Lassie Mellan erbjuder ett högre maximalt ersättningsbelopp och täcker fler kostnader som kan uppstå om din hund blir sjuk eller skadad.

  Försäkringen täcker bl.a ersättning för dolda fel, rehabilitering, medicin, kejsarsnitt, röntgen och foder.

  Kostnadsfria besök till den digitala veterinären FirstVet ingår i försäkringen.

 3. Lassie Stor Lassie Stor är den mest omfattande veterinärvårdsförsäkringen. Stor täcker de flesta kostnaderna som kan uppstå vid sjukdom eller skada.

  Försäkringen erbjuder Sveriges högsta ersättningsbelopp med maximalt 150 000 kronor per år.

  Tecknar du Lassie stor får du ersättning för MR- och CT-röntgen, medicin och rehabilitering upp till det maximala ersättningsbeloppet på 150 000 kr/år.

  Kostnadsfria besök till den digitala veterinären FirstVet ingår i försäkringen.

Mini Mellan Stor

VeterinärvårdsersättningMax ersättning per år

30 000 kr 60 000 kr 150 000 kr

Självriskperiod

365 dagar 365 dagar 365 dagar

Fast självrisk

0/1500/3000 kr 0/1500/3000 kr 0/1500/3000 kr

Rörlig självrisk

15/25 % 15/25 % 15/25 %

Livförsäkring ingårFinns som tilläggsförsäkring för övriga

Dolda felGäller vid besiktning innan 4 mån ålder

     

Tillägg för tidigare felMöjlighet att ge ersättning för fel innan försäkringen tecknas

MR- och CT-röntgen

     

Tandskador, olycka

   

Videosamtal med veterinär

     

Medicin, max ersättning

   

Rehabilitering, max ersättning

6 000 kr 12 000 kr

Ordinerat foder, max ersättning

3 000 kr 6 000 kr
välj Mini välj Mellan välj Stor
 • Marknadens högsta ersättningsbelopp

 • Inga rasspecifika begränsningar

 • Självriskperiod på hela 365 dagar

Vanliga frågor och svar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

Om Lassie

Lassie är ett nytt djurförsäkringsbolag som startade uppbackade av flera av Sveriges mest framgångsrika entreprenörer och investerare. När det gäller försäkringarna från Lassie är man återförsäkrade hos ett av världens största försäkringsbolag.

En tanke bakom Lassie är att många djurskador går att förebygga — men att det inte i dag finns något försäkringsbolag med ett helhetsperspektiv som hjälper djurägarna redan från start och genom livet för att undvika skador och minska risken för höga kostnader.

Läs mer om Lassie

Jämför hundförsäkring

Att själv jämföra hundförsäkring är inte alltid så lätt. Det gäller i de flesta fall att sätta sig in i de villkor som varje försäkringsbolag har innan man tar beslut kring vilken hundförsäkring som passar en bäst. Det är många faktorer att fundera över, och inte bara att ta den försäkring som har lägst pris. På Hundförsäkringar.se hjälper vi dig att hitta bästa hundförsäkringen utifrån dina förutsättningar. Vi har läst försäkringsvillkoren rad för rad och samlat informationen för att du ska slippa.

Det första valet du behöver göra är om du ska teckna hundförsäkring hos ett försäkringsbolag som specialiserat sig på djurförsäkringar, eller om du ska undersöka möjligheten till hundförsäkring hos ditt befintliga försäkringsbolag. Generellt kan man säga att om du är intresserad av en så heltäckande försäkring som möjligt, med möjlighet till olika tillägg för att utforma din försäkring som du vill ha den - så är det något av de specialiserade hundförsäkringsbolagen du ska vända dig till.

Marknadens högsta ersättning för veterinärvård, och de absolut bästa öppettiderna för direktreglering. Ingen bindningstid.

Läs villkor Mer om Lassie

Marknadens högsta ersättning för veterinärvård, och de absolut bästa öppettiderna för direktreglering. Ingen bindningstid.

Läs villkor Mer om Hedvig

Försäkringsbolaget som funnits sedan 1987 med anor från 1900-talets början. Störst på hundförsäkringar i Sverige med runt 30 % andel.

Läs villkor Mer om Agria