Till ansökan

Ansök hos ManyPets

 • Maxersättning 140 000 kr

 • Självriskperiod 365 dagar

ManyPets Hundförsäkring

ManyPets har Sveriges högst rankade hundförsäkring 2021 enligt Konsumenternas Försäkringsbyrå.

Om du väljer att försäkra din hund hos ManyPets får du en försäkring med enkla villkor och goda möjligheter att välja vilket försäkringsskydd du vill ha. ManyPets har valt att göra villkoren lika för alla hundar, och har därför inga begränsningar eller restriktioner oavsett vilken ras eller ålder din hund har.

Hos ManyPets behåller också din hund samma veterinärvårdsbelopp livet ut, det sker ingen minskning av beloppet för att hunden blir äldre.

Vad kostar ManyPets hundförsäkring?

ManyPets erbjuder tre olika hundförsäkringar – Bas, Standard och Premium. Priset för försäkringen beror på vilken omfattning av försäkring du önskar och vilken ersättningsnivå du väljer. Dessutom påverkas priset av var du bor, hundens ras, ålder och om det är en tik eller hane.

Varför ska jag välja ManyPets hundförsäkring?

ManyPets har en av marknadens största veterinärvårdsförsäkringar, försäkringen Premium har hela 140 000 i maxbelopp. Som ett av få bolag på marknaden erbjuder man också möjlighet till 0 kr i fast självrisk vilket gör att du inte alls behöver tänka på självriskperioder. Du betalar enbart en rörlig självrisk oavsett antal veterinärbesök eller hur långt det är mellan dem.

Väljer du en fast självrisk på 15 eller 25 % är ManyPets självriskperiod hela 365 dagar.

Som ett av få bolag erbjuder ManyPets ersättning för medicin, inkluderat i veterinärvårdsbeloppet, både för sin mellan- och stora försäkring.

ManyPets erbjuder också det högsta fasta beloppet i rehab-ersättning i sin Premium-försäkring, hela 14 000 kr. Man har också en generös policy kring vilken rehabilitering man ersätter. ManyPets lämnar ersättning för vattentrask, simning, akupunktur, fysioterapi, osteopatisk behandling och laserbehandling.

Som ett av två försäkringsbolag lämnar ManyPets ersättning för ordinerat foder. I Premium-försäkringen upp till 7000 kr per år, högre ersättning än något annat försäkringsbolag.

ManyPets ger dig möjlighet att teckna livförsäkring ända upp till 70 000 kr vilket är mer än dubbelt mot många andra livförsäkringar. Livförsäkring ingår i ManyPets största försäkring, något man också är ensam om på marknaden. Övriga försäkringsbolag har det endast som tilläggsförsäkring.

ManyPets har inga rasspecifika begränsningar i sina försäkringar. Har du en hundras som t.ex Shar pei, bulldog, mops eller chihuahua finns flera begränsningar i försäkringen hos andra försäkringsbolag – men alltså inte hos ManyPets.

Vad saknas i hundförsäkringen hos ManyPets?

ManyPets har inte de bästa öppettiderna till sin direktreglering, man har enbart öppet på vardagar och under kontorstid. Behöver du akut veterinärvård under kvällar och helger behöver du därför betala hela veterinärkostnaden själv och vänta ett antal dagar på ersättning.

ManyPets minsta försäkring täcker endast veterinärvård i Sverige och är därför inte en lämplig försäkring om du reser utanför Sveriges gränser med din hund.

ManyPets lämnar inte ersättning för hundar som du tjänar pengar på, eller som är en del av affärsverksamhet. Har du din hund i en verksamhet behöver du teckna försäkring i annat bolag.

Innehåll i ManyPets hundförsäkringar

 1. ManyPets Bas ManyPets Bas är den minst omfattande och enklaste av de tre olika hundförsäkringarna.

  Bas veterinärvårdsförsäkring ger ett grundläggande försäkringsskydd som omfattar kostnader och behandling av din hund till följd av sjukdom eller skada. Nivån erbjuder utöver veterinärvård även ersättning för bland annat tandvård vid olycksfall, dolda fel och avlivning av din hund till följd av sjukdom eller skada.

  Bas har ett lägre ersättningsbelopp än övriga nivåer men är då också det billigaste alternativet som bolaget erbjuder. Försäkringen går att kombinera med flera tilläggsförsäkringar för ett mer omfattande försäkringsskydd. Den går att teckna tills din hund fyllt sju år.

  I försäkringen ingår även kostnadsfria besök hos den digitala veterinären FirstVet.

 2. ManyPets Standard ManyPets Standard är en mer omfattande hundförsäkring än basnivån. Nivån har ett högre ersättningsbelopp och täcker fler kostnader som kan uppstå till följd av att din hund skadas eller blir sjuk.

  Innehållet i försäkringen är mer omfattande och täcker utöver det innehåll som ingår i basnivån även ersättning för nödvändig behandling av tandsjukdomar och tandskador. Försäkringen kan även ge ersättning för receptbelagd medicin, rehabilitering, ordinerat foder, behandling av beteenderubbningar och komplikationer vid dräktighet.

  Kostnadsfria besök till den digitala veterinären FirstVet ingår i försäkringen.

 3. ManyPets Premium ManyPets Premium är den mest omfattande veterinärvårdsförsäkringen som bolaget erbjuder. Försäkringen täcker de flesta kostnader som kan uppstå till följd av skada eller sjukdom hos din hund. Med försäkringen har du ett av Sveriges högsta ersättningsbelopp med maximalt 140 000 kronor per år. I nivån premium ingår även alltid en livförsäkring för din hund.

  Försäkringen erbjuder samma omfattande innehåll som standard men till ett högre ersättningsbelopp. Du kan exempelvis få ersättning för ordinerat foder upp till 7000 kronor per år och ersättning för rehabilitering med upp till 14 000 kronor per år. Medicin ingår utan maxtak.

  Kostnadsfria besök till den digitala veterinären FirstVet ingår i försäkringen.

Bas Standard Premium

VeterinärvårdsersättningMax ersättning per år

30 000 kr 60 000 kr 140 000 kr

Självriskperiod

365 dagar 365 dagar 365 dagar

Fast självrisk

0/1500/3500 kr 0/1500/3500 kr 0/1500/3500 kr

Rörlig självrisk

15/25 % 15/25 % 15/25 %

Livförsäkring ingårFinns som tilläggsförsäkring för övriga

 

Dolda felGäller vid besiktning innan 4 mån ålder

     

Tillägg för tidigare felMöjlighet att ge ersättning för fel innan försäkringen tecknas

     

MR- och CT-röntgen

     

Tandskador, olycka

   

Tandsjukdom

   

Videosamtal med veterinär

     

Medicin, max ersättning

   

Rehabilitering, max ersättning

6 000 kr 14 000 kr

Ordinerat foder, max ersättning

3 000 kr 7 000 kr
välj Bas välj Standard välj Premium
 • Ett av marknadens högsta ersättningsbelopp

 • Inga rasspecifika begränsningar

 • Samma ersättningsbelopp för din hund livet ut

Vanliga frågor och svar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

Om ManyPets

ManyPets är en svensk del av det brittiska försäkringsbolaget Bought by Many, som startade med en idé om att förändra marknaden för djurförsäkringar. Sverige blev första land utanför Storbritannien, mycket på grund av att Sverige ligger långt framme när det gäller djursjukvård, och för att andelen försäkrade hundar är högre i Sverige än i många andra länder.

Efter att ha gjort flera marknadsundersäkningar bland hundägare om vad man saknat i sin tidigare försäkring, och vad man skulle vilja se i en ny, lanserade ManyPets i Sverige med en hundförsäkring som enligt bolaget är ”enkel att förstå och lätt att tycka om”.

Innan ManyPets etablerade sig i Sverige gjordes flera undersökningar bland svenska hundägare om vad man tycker är viktigt och vad man är missnöjd med i sin nuvarande hundförsäkring.

ManyPets VD har i intervjuer berättat att man på det sättet kunde vara först med ett antal nya villkor, bl.a att kunna försäkra sin hund för tidigare besvär, erbjuda 0 kr i fast självrisk och ge ersättning för ordinerat foder.

Läs mer om ManyPets

Jämför hundförsäkring

Att själv jämföra hundförsäkring är inte alltid så lätt. Det gäller i de flesta fall att sätta sig in i de villkor som varje försäkringsbolag har innan man tar beslut kring vilken hundförsäkring som passar en bäst. Det är många faktorer att fundera över, och inte bara att ta den försäkring som har lägst pris. På Hundförsäkringar.se hjälper vi dig att hitta bästa hundförsäkringen utifrån dina förutsättningar. Vi har läst försäkringsvillkoren rad för rad och samlat informationen för att du ska slippa.

Det första valet du behöver göra är om du ska teckna hundförsäkring hos ett försäkringsbolag som specialiserat sig på djurförsäkringar, eller om du ska undersöka möjligheten till hundförsäkring hos ditt befintliga försäkringsbolag. Generellt kan man säga att om du är intresserad av en så heltäckande försäkring som möjligt, med möjlighet till olika tillägg för att utforma din försäkring som du vill ha den - så är det något av de specialiserade hundförsäkringsbolagen du ska vända dig till.

Marknadens högsta ersättning för veterinärvård, och de absolut bästa öppettiderna för direktreglering. Ingen bindningstid.

Läs villkor Mer om Lassie

Marknadens högsta ersättning för veterinärvård, och de absolut bästa öppettiderna för direktreglering. Ingen bindningstid.

Läs villkor Mer om Hedvig

Försäkringsbolaget som funnits sedan 1987 med anor från 1900-talets början. Störst på hundförsäkringar i Sverige med runt 30 % andel.

Läs villkor Mer om Agria