• Maxersättning 120 000 kr

 • Självriskperiod 180 dagar

Sveland Hundförsäkring

Vi har inget erbjudande från Sveland Hundförsäkringar just nu och rekommenderar istället en annan hundförsäkring.

Vad kostar Sveland hundförsäkring?

Sveland Djurförsäkring erbjuder flera olika hundförsäkringar med olika ersättningsnivåer och olika självrisker. Priset för försäkringen beror på vilken omfattning av försäkring du önskar och vilken ersättningsnivå du väljer. Dessutom påverkas priset av var du bor, hundens ras, ålder och om det är en tik eller hane.

Varför ska jag välja Sveland hundförsäkring?

Sveland har ett stort utbud av alternativ i sina försäkringar, både vad gäller omfattning och när det gäller fast och rörlig självrisk. Det ger dig stort inflytande över innehåll och pris för din hundförsäkring. Dessutom erbjuder Sveland en rad olika tilläggsförsäkringar vilket ger dig större möjlighet att påverka ditt pris.

I hundförsäkringen ingår fri rådgivning hos Svelands vårdguide och kostnadsfria digitala veterinärbesök hos FirstVet.

Som ett av få bolag ger Sveland rasklubbsrabatt, bl.a till Dansk-Svensk gårdshund, Shetland sheepdog och Vinthund.

Vad saknas i hundförsäkringen hos Sveland?

Sveland sänker ersätningen för livförsäkring från det att hunden fyller sju år fram till det att hunden fyller tio år då livförsäkringen upphör.

Många delar kräver en tilläggsförsäkring, exempelvis försäkring för medicin och rehabilitering, vilket är värt att beakta.

Självriskperioden på 180 dagar tillhör inte den kortaste i branschen, men flera andra bolag erbjuder nu 365 dagar.

Innehåll i Svelands hundförsäkringar

 1. Sveland Olycksfall Hundförsäkring Olycksfall är det enklaste alternativet hos Sveland och ger en begränsad ersättning för olycksfall, som exempelvis bitskador, trafikskador och förgiftning.

  Maxersättningen är 40 000 kr, med en fast självrisk på 1 900 kr och en rörlig självrisk på 25%. Liv-, medicin- och rehabiliteringsförsäkring kan tecknas som tillägg.

  I försäkringen ingår kostnadsfria besök hos den digitala veterinären FirstVet.

 2. Sveland Hundförsäkring Den mest populära hundförsäkringen är Sveland Hundförsäkring. Försäkringen kan tecknas från det att hunden är sex veckor gammal och har en lång rad av olika val som ger dig möjlighet att anpassa din försäkring efter dina önskemål.

  Ersättningsbeloppet är valbart mellan tre olika nivåer: 40 000, 80 000 eller 120 000 kr/år. Ersättningen täcker kostnader för veterinärvård till följd av sjukdom och olycka.

  Försäkringen ger ett omfattande och bra grundskydd som kan kompletteras med tilläggsförsäkringar för ytterligare skydd. Exempel på tilläggsförsäkringar är rehabilitering, medicin, liv och personolycksfall.

  Kostnadsfria besök hos den digitala veterinären FirstVet ingår i försäkringen.

Olycksfall Hundförsäkring

VeterinärvårdsersättningMax ersättning per år

40 000 kr 40 000/80 000/120 000 kr

Självriskperiod

180 dagar 180 dagar

Fast självrisk

1900 kr 1900/2900/4900 kr

Rörlig självrisk

25 % 15/25 % 15/25 %

Livförsäkring ingårFinns som tilläggsförsäkring för övriga

Dolda felGäller vid besiktning innan 4 mån ålder

 

Tillägg för tidigare felMöjlighet att ge ersättning för fel innan försäkringen tecknas

MR- och CT-röntgen

 

Tandskador, olycka

 

Tandsjukdom

Videosamtal med veterinär

   

Medicin, max ersättning

Tillägg, 6 000 kr Tillägg, 6 000 kr

Rehabilitering, max ersättning

Tillägg, 6 000 kr Tillägg, 6 000 kr

Ordinerat foder, max ersättning

välj Special välj Favorit välj Maximal
 • Valbar fast och rörlig självrisk

 • Fria videosamtal med veterinär

 • Försäkringar för uppfödare

Vanliga frågor och svar

Om Sveland Hundförsäkringar

Sveland är ett kundägt bolag som erbjuder försäkringar för hund, katt, häst och smådjur.

Läs mer om Sveland Hundförsäkringar

Jämför hundförsäkring

Att själv jämföra hundförsäkring är inte alltid så lätt. Det gäller i de flesta fall att sätta sig in i de villkor som varje försäkringsbolag har innan man tar beslut kring vilken hundförsäkring som passar en bäst. Det är många faktorer att fundera över, och inte bara att ta den försäkring som har lägst pris. På Hundförsäkringar.se hjälper vi dig att hitta bästa hundförsäkringen utifrån dina förutsättningar. Vi har läst försäkringsvillkoren rad för rad och samlat informationen för att du ska slippa.

Det första valet du behöver göra är om du ska teckna hundförsäkring hos ett försäkringsbolag som specialiserat sig på djurförsäkringar, eller om du ska undersöka möjligheten till hundförsäkring hos ditt befintliga försäkringsbolag. Generellt kan man säga att om du är intresserad av en så heltäckande försäkring som möjligt, med möjlighet till olika tillägg för att utforma din försäkring som du vill ha den - så är det något av de specialiserade hundförsäkringsbolagen du ska vända dig till.

Marknadens högsta ersättning för veterinärvård, och de absolut bästa öppettiderna för direktreglering. Ingen bindningstid.

Läs villkor Mer om Lassie

Marknadens högsta ersättning för veterinärvård, och de absolut bästa öppettiderna för direktreglering. Ingen bindningstid.

Läs villkor Mer om Hedvig

Försäkringsbolaget som funnits sedan 1987 med anor från 1900-talets början. Störst på hundförsäkringar i Sverige med runt 30 % andel.

Läs villkor Mer om Agria