Bästa cavalier king charles spaniel försäkring

Till ansökan

Ansök hos Lassie

  • Maxersättning 150 000 kr

  • Självriskperiod 365 dagar

Cavalier king charles spaniel Hundförsäkring

Cavalier king charles spaniel är en av våra populäraste hundraser. Det är en social och lekfull hund som är lätthanterlig och trivs bra med andra hundar och människor. Cavalier king charles spaniel är en överlag rätt frisk hund, men det finns några sjukdomar som förekommer hos rasen, och din hund är beroende av att du tidigt ser tecknen och ger din hund den vård den behöver.

Om någon av de här sjukdomarna utvecklas tidigt kan du behöva medicinera under lång tid till ganska stora kostnader. Det är därför viktigt att redan från början teckna ett försäkringsskydd som ger dig hjälp om den dagen skulle komma.

Som den bästa försäkringen för cavalier king charles spaniel har vi utsett ManyPets Premium, som ersätter upp till 140 000 kr i veterinärvård, samt inkluderar medicin, rehabilitering och ordinerat foder i sin ersättning, med en självriskperiod på hela 365 dagar.

Välja rätt försäkring för cavalier king charles spaniel

Det finns några saker du behöver fundera på när du väljer försäkring för din cavalier king charles spaniel. Hur mycket är du beredd att själv betala hos veterinären? Vad ska ingå i försäkringen, och vilka tillval behöver du inkludera för att få det försäkringsskydd du vill ha?

De flesta försäkringsbolag har olika nivåer på sina försäkringar för cavalier king charles spaniel, där maximalt ersättningsbelopp är en del, men där de punkter som försäkringen omfattar kanske är de viktigaste att titta på. Det viktigaste när du jämför försäkringar är därför inte att enbart titta på maxbelopp och månadskostnad, utan att också titta på vilka delar som ersätts om en sjukdom eller skada skulle uppstå.

Vad kostar en försäkring för cavalier king charles spaniel?

Ett högre försäkringsskydd för din cavalier king charles spaniel betyder en högre försäkringskostnad. Därför gäller det att noga fundera igenom vilken försäkringskostnad man kan acceptera, och vilka veterinärkostnader man kan klara av vid en eventuell olycka eller sjukdom.

När du valt en försäkring som innehåller det du anser vara viktigt för dig kan du påverka priset du betalar genom hur du väljer den fasta och rörliga självrisken. Kanske passar det dig bättre med en lite högre självrisk för att sänka din kostnad för försäkringen, eller så vill du att delen du behöver betala hos veterinären ska vara så låg som möjligt och väljer därför en låg självrisk och något högre månadskostnad.

En jämförelse av priser för en tvåårig cavalier king charles spanielhane som bor i mellanstor ort visar att bolagens enklaste nivå av försäkring, oftast med en veterinärförsäkring på 30 000 kr och som inte ersätter medicin och rehab, kostar 200-400 kr/månad. En premium-försäkring för samma hund, med veterinärförsäkring mellan 90 000 och 150 000 kronor, där medicin och rehab ingår, kostar 600-1000 kr/månad. Skillnaden i pris beror då mycket på vilken nivå du väljer på den fasta och rörliga självrisken.

Det är inte ovanligt att försäkringsbolagen lockar med valprabatt när du ska teckna en ny försäkring, men tänk på att den rabatten enbart gäller första året och att det därefter återstår många år av hundens liv där den ordinarie premien ska betalas.

Agria är det enda bolaget som lämnar ersättning för medlemskap i Svenska Spaniel och Retrieverklubben.

Vilka är de vanligaste hälsoproblemen hos cavalier king charles spaniel?

Veterinärbesök relaterade till cavalier king charles spanielns hud och hjärta är väldigt vanliga för rasen. Statistiken visar att en cavalier king charles spaniel i snitt besöker veterinären oftare än genomsnittshunden, och några av de problem som drabbar cavalier king charles spaniel kan kräva livslång medicinering, så se till att du väljer en försäkring som ger dig ersättning för det som kan inträffa.

Keratoconjunctivitis sicca (KCS)

Keratokonjunktivitis sicca, torra ögon, är en sjukdom i tårkörteln som orsakar nedsatt produktion av tårvätska. Det sker då en uttorkning av ögat och hunden får återkommande ögonhinneinflammationer.

Syringomyeli

Syringomyeli är en allvarlig sjukdom där vätskefyllda hålrum, så kallade syrinx, uppstår inuti ryggmärgen. Sjukdomen orsakar varierande grad av symptom, för de värst drabbade hundarna innebär det ofta en påtagligt nedsatt livskvalitet. Hos hund ses de flesta fallen av syringomyeli inom rasen cavalier king charles spaniel och hos dessa anses det bero på en medfödd förträngning i skallens bakersta delar.

Hudtumörer

Hudtumörer är egentligen ett samlingsnamn för en grupp olika hudförändringar. Det kan handla om vårtor, fettknölar, talgkörtelinflammation, vilka ofta är godartade.

Som hos alla hundar, kan rottweiler utveckla knölar i lagret med fett, skinn och muskler. Dessa kan vara vårtor, cystor eller tumörer.

Hjärtproblem

De flesta cavaliers drabbas någon gång under sitt liv av hjärtproblem, och detta är också den vanligaste dödsorsaken. Dessa hjärtproblem börjar ofta med blåsljud på hjärtat, som är ärftligt. Blåsljudet beror på mitralisinsufficiens, där mitralisklaffen på hjärtat inte sluter tätt.

Klicka på ikonerna för att läsa mer om
vanliga hälsoproblem hos cavalier king charles spaniel

Försäkringskostnad cavalier king charles spaniel

Priset på en försäkring beror på flera faktorer. Såklart spelar försäkringens omfattning roll, men det finns fler faktorer som påverkar - några som du själv kan påverka och några som du inte kan påverka.

Var i landet du bor - Det är generellt dyrare att ha en hundförsäkring om du bor i en större stad jämfört med en mindre.

Din hunds ålder - Äldre hundar blir ofta sjukare än unga hundar, därför spelar ålder roll när en försäkringspremie sätts.

Hundras - Stora hundar kostar vanligtvis mer att försäkra än små hundar. Renrasiga hundar kostar mer än blandras.

Då det är så många saker som påverkar priset på försäkringen går det inte exakt att säga vad det kommer att kosta att försäkra din cavalier king charles spaniel, men vi har försökt att ta fram ett ungefärligt pris genom att söka fram pris på ett par exempelhundar - en tvåårig okastrerad hane, och en åttaåring okastrerad hane, båda boende i en mellanstor tätort.

Prisexempel

Ras: Cavalier king charles spaniel
Ålder: 2 år
Kön: Hane, ej kastrerad
Ort: Mellanstor tätort
Prisspann försäkring, liten 200-400 kr/mån
Prisspann försäkring, mellan 400-700 kr/mån
Prisspann försäkring, stor 600-1000 kr/mån
Ras: Cavalier king charles spaniel
Ålder: 8 år
Kön: Hane, ej kastrerad
Ort: Mellanstor tätort
Prisspann försäkring, liten 400-600 kr/mån
Prisspann försäkring, mellan 600-900 kr/mån
Prisspann försäkring, stor 900-1200 kr/mån

Jämför hundförsäkring

Att själv jämföra hundförsäkring är inte alltid så lätt. Det gäller i de flesta fall att sätta sig in i de villkor som varje försäkringsbolag har innan man tar beslut kring vilken hundförsäkring som passar en bäst. Det är många faktorer att fundera över, och inte bara att ta den försäkring som har lägst pris. På Hundförsäkringar.se hjälper vi dig att hitta bästa hundförsäkringen utifrån dina förutsättningar. Vi har läst försäkringsvillkoren rad för rad och samlat informationen för att du ska slippa.

Det första valet du behöver göra är om du ska teckna hundförsäkring hos ett försäkringsbolag som specialiserat sig på djurförsäkringar, eller om du ska undersöka möjligheten till hundförsäkring hos ditt befintliga försäkringsbolag. Generellt kan man säga att om du är intresserad av en så heltäckande försäkring som möjligt, med möjlighet till olika tillägg för att utforma din försäkring som du vill ha den - så är det något av de specialiserade hundförsäkringsbolagen du ska vända dig till.

Marknadens högsta ersättning för veterinärvård, och de absolut bästa öppettiderna för direktreglering. Ingen bindningstid.

Läs villkor Mer om Lassie

Marknadens högsta ersättning för veterinärvård, och de absolut bästa öppettiderna för direktreglering. Ingen bindningstid.

Läs villkor Mer om Hedvig

Försäkringsbolaget som funnits sedan 1987 med anor från 1900-talets början. Störst på hundförsäkringar i Sverige med runt 30 % andel.

Läs villkor Mer om Agria

Snabb fakta om cavalier king charles spaniel

Ras: Cavalier king charles spaniel
Storlek: 30-35 cm
Vikt: 5-8 kg
Livslängd: 9-14 år
Egenskaper: Livlig, behagfull och välbalanserad. Absolut orädd och käck, glad, vänlig och utan varje antydan till nervositet.
Användningsområde: Sportig och aktiv sällskapshund, hundsporter som lydnad, agility och viltspår.
Ursprungsland: Storbritannien

Mer om cavalier king charles spaniel

Hur är cavalier king charles spanielns hälsostatus?

Cavalier king charles spaniel har en sjukdomsrisk som ligger på en nivå strax över genomsnittet för alla raser. Veterinärbesök relaterade till king charles spanielns hud och hjärta är vanliga för rasen. Hjärtbesöken är mer än dubbelt så vanliga som för genomsnittshunden.

Vanliga hudproblem som drabbar cavalier king charles spaniel är klåda, pyodermi som är infektion i huden samt follikulit som är infektion i hårsäcksdel av huden. När det kommer till hjärtat drabbas de av symtom som blåsljud och hjärtsvikt, men också av klaffsjukdomar. Mag- och tarmproblematik är vanligt hos många raser, så även för cavalierer. Kräkningar och diarrér är vanliga orsaker till besök kopplade till mag- och tarmkanalen.

Vanliga frågor och svar

Cavalier king charles spaniel besöker veterinär lite oftare än genomsnittshunden, och de sjukdomar som oftare drabbar cavalier king charles spaniel kan bli kostsamma. En försäkring som täcker veterinärvård, medicin och rehab har många fördelar över en enklare hundförsäkring.

En mindre omfattande försäkring ger dig en lägre månadskostnad men täcker inte lika mycket vid sjukdom eller skada. Har du en egen buffert att täcka veterinärkostnader med om något händer kan en enklare försäkring räcka. Vill du försäkringen ska täcka så mycket som möjligt får du vara beredd på en högre månadskostnad.

Försäkringar för cavalier king charles spaniel

ManyPets

Lassie

Agria