Bra chihuahua försäkring

Se ditt pris

Ansök hos Lassie

  • Maxersättning 160 000 kr

  • Självriskperiod 365 dagar

Chihuahua Hundförsäkring

Chihuahua är världens minsta hundras och en renodlad sällskapshund. Den har sitt ursprung i Mexico och har fått sitt namn efter delstaten med samma namn. Chihuahuan är en frisk hund med få problem även om den är liten. Det finns dock några sjukdomar som är vanliga hos rasen, och din hund är beroende av att du tidigt ser tecknen och ger din hund den vård den behöver.

Om någon av de här sjukdomarna utvecklas tidigt kan du behöva medicinera under lång tid till ganska stora kostnader. Det är därför viktigt att redan från början teckna ett försäkringsskydd som ger dig hjälp om den dagen skulle komma.

Som en av de bästa försäkringarna för chihuahua har vi utsett Lassies stora försäkring, som ersätter upp till 160 000 kr i veterinärvård, samt inkluderar medicin, rehabilitering och ordinerat foder i sin ersättning, med en självriskperiod på hela 365 dagar.

Välja rätt försäkring för chihuahua

Det finns några saker du behöver fundera på när du väljer försäkring för din chihuahua. Hur mycket är du beredd att själv betala hos veterinären? Vad ska ingå i försäkringen, och vilka tillval behöver du inkludera för att få det försäkringsskydd du vill ha?

De flesta försäkringsbolag har olika nivåer på sina försäkringar för chihuahua, där maximalt ersättningsbelopp är en del, men där de punkter som försäkringen omfattar kanske är de viktigaste att titta på. Det viktigaste när du jämför försäkringar är därför inte att enbart titta på maxbelopp och månadskostnad, utan att också titta på vilka delar som ersätts om en sjukdom eller skada skulle uppstå.

Vad kostar en försäkring för chihuahua?

Ett högre försäkringsskydd för din chihuahua betyder en högre försäkringskostnad. Därför gäller det att noga fundera igenom vilken försäkringskostnad man kan acceptera, och vilka veterinärkostnader man kan klara av vid en eventuell olycka eller sjukdom.

När du valt en försäkring som innehåller det du anser vara viktigt för dig kan du påverka priset du betalar genom hur du väljer den fasta och rörliga självrisken. Kanske passar det dig bättre med en lite högre självrisk för att sänka din kostnad för försäkringen, eller så vill du att delen du behöver betala hos veterinären ska vara så låg som möjligt och väljer därför en låg självrisk och något högre månadskostnad.

En jämförelse av priser för en tvåårig chihuahuahane som bor i mellanstor ort visar att bolagens enklaste nivå av försäkring, oftast med en veterinärförsäkring på 30 000 kr och som inte ersätter medicin och rehab, kostar 150-300 kr/månad. En premium-försäkring för samma hund, med veterinärförsäkring mellan 90 000 och 150 000 kronor, där medicin och rehab ingår, kostar 400-600 kr/månad. Skillnaden i pris beror då mycket på vilken nivå du väljer på den fasta och rörliga självrisken.

Det är inte ovanligt att försäkringsbolagen lockar med valprabatt när du ska teckna en ny försäkring, men tänk på att den rabatten enbart gäller första året och att det därefter återstår många år av hundens liv där den ordinarie premien ska betalas.

Vilka är de vanligaste hälsoproblemen hos chihuahua?

Chihuahuan besöker veterinären något mer sällan än genomsnittshunden. Veterinärbesöken handlar ofta om mag- eller tarmsymtom, men även om symtom kopplade till rörelseapparaten och då främst relaterat till knälederna. Några av de problem som drabbar chihuahua kan kräva livslång medicinering, så se till att du väljer en försäkring som ger dig ersättning för det som kan inträffa.

Patellaluxation

Patellaluxation innebär att knäskålen (patella) kan förflyttas från sin normala position antingen utåt (lateral luxation) eller inåt (medial luxation).

Mag- och tarmproblematik

Mag- och tarmproblem kan exemplvis vara kräkningar och diarrér, båda vanligt förekommande som anledning för veterinärvård

Hjärtfel

Hjärtfel brukar ofta delas upp i två kategorier: Medfödda (kongenitala) hjärtfel, som är missbildningar, samt förvärvade hjärtfel som uppträder senare i livet.

Klicka på ikonerna för att läsa mer om
vanliga hälsoproblem hos chihuahua

Försäkringskostnad chihuahua

Priset på en försäkring beror på flera faktorer. Såklart spelar försäkringens omfattning roll, men det finns fler faktorer som påverkar - några som du själv kan påverka och några som du inte kan påverka.

Var i landet du bor - Det är generellt dyrare att ha en hundförsäkring om du bor i en större stad jämfört med en mindre.

Din hunds ålder - Äldre hundar blir ofta sjukare än unga hundar, därför spelar ålder roll när en försäkringspremie sätts.

Hundras - Stora hundar kostar vanligtvis mer att försäkra än små hundar. Renrasiga hundar kostar mer än blandras.

Då det är så många saker som påverkar priset på försäkringen går det inte exakt att säga vad det kommer att kosta att försäkra din chihuahua, men vi har försökt att ta fram ett ungefärligt pris genom att söka fram pris på ett par exempelhundar - en tvåårig okastrerad hane, och en åttaåring okastrerad hane, båda boende i en mellanstor tätort.

Prisexempel

Ras: Chihuahua
Ålder: 2 år
Kön: Hane, ej kastrerad
Ort: Mellanstor tätort
Prisspann försäkring, liten 150-300 kr/mån
Prisspann försäkring, mellan 300-500 kr/mån
Prisspann försäkring, stor 400-600 kr/mån
Ras: Chihuahua
Ålder: 8 år
Kön: Hane, ej kastrerad
Ort: Mellanstor tätort
Prisspann försäkring, liten 300-500 kr/mån
Prisspann försäkring, mellan 400-600 kr/mån
Prisspann försäkring, stor 600-800 kr/mån

Jämför hundförsäkring

Att själv jämföra hundförsäkring är inte alltid så lätt. Det gäller i de flesta fall att sätta sig in i de villkor som varje försäkringsbolag har innan man tar beslut kring vilken hundförsäkring som passar en bäst. Det är många faktorer att fundera över, och inte bara att ta den försäkring som har lägst pris. På Hundförsäkringar.se hjälper vi dig att hitta bästa hundförsäkringen utifrån dina förutsättningar. Vi har läst försäkringsvillkoren rad för rad och samlat informationen för att du ska slippa.

Det första valet du behöver göra är om du ska teckna hundförsäkring hos ett försäkringsbolag som specialiserat sig på djurförsäkringar, eller om du ska undersöka möjligheten till hundförsäkring hos ditt befintliga försäkringsbolag. Generellt kan man säga att om du är intresserad av en så heltäckande försäkring som möjligt, med möjlighet till olika tillägg för att utforma din försäkring som du vill ha den - så är det något av de specialiserade hundförsäkringsbolagen du ska vända dig till.

En av marknadens högsta ersättningar för veterinärvård, och mycket bra öppettider för direktreglering. Ingen bindningstid.

Läs villkor Mer om Lassie

En av marknadens högsta ersättningar för veterinärvård, och lämnar ersättning för ordinerat foder. Livförsäkring ingår i premiumvalet.

Läs villkor Mer om Hedvig

Försäkringsbolaget som funnits sedan 1987 med anor från 1900-talets början. Störst på hundförsäkringar i Sverige med runt 30 % andel.

Läs villkor Mer om Agria

Snabb fakta om chihuahua

Ras: Chihuahua
Storlek: 15-20 cm
Vikt: 1-3 kg
Livslängd: 12+ år
Egenskaper: Stor flock- och ägarinstinkt. Försvarar gärna sin flock och sitt revir.
Användningsområde: Sällskapshund
Ursprungsland: Mexico

Mer om chihuahua

Hur är chihuahuans hälsostatus?

Rasens dvärgväxt kan medföra risker, t ex bett-, käk- och tungproblem. Utstående ögon ökar risken för ögonskador. Chihuahuaor besöker veterinären mer sällan än genomsnittshunden, men de söker oftare för problematik kopplat till knäna, exempelvis patellaluxation. De söker även oftare för hjärtproblem som endocardos som kan leda till hjärtsvikt, men också epilepsi och andra ospecificerade neurologiska symtom, samt symtom ifrån de övre luftvägarna.

Vanliga frågor och svar

Chihuahuas besöker veterinär mer sällan än genomsnittshunden, men de sjukdomar som oftare drabbar chihuahua kan bli kostsamma. En försäkring som täcker veterinärvård, medicin och rehab har många fördelar över en enklare hundförsäkring.

En mindre omfattande försäkring ger dig en lägre månadskostnad men täcker inte lika mycket vid sjukdom eller skada. Har du en egen buffert att täcka veterinärkostnader med om något händer kan en enklare försäkring räcka. Vill du försäkringen ska täcka så mycket som möjligt får du vara beredd på en högre månadskostnad.

Försäkringar för chihuahua

Hedvig

Lassie

Agria