Bästa fransk bulldog försäkring

Se ditt pris

Ansök hos Lassie

  • Maxersättning 160 000 kr

  • Självriskperiod 365 dagar

Fransk bulldogg Hundförsäkring

Fransk bulldogg, eller fralla, är en utpräglad sällskapshund som gillar att vara i centrum. Det är en charmig och livlig hund med en stor personlighet i en liten förpackning. Det finns dock några sjukdomar som är vanliga hos rasen, och din hund är beroende av att du tidigt ser tecknen och ger din hund den vård den behöver.

Om någon av de här sjukdomarna utvecklas tidigt kan du behöva medicinera under lång tid till ganska stora kostnader. Det är därför viktigt att redan från början teckna ett försäkringsskydd som ger dig hjälp om den dagen skulle komma.

Som den bästa försäkringen för fransk bulldogg har vi utsett Lassies stora försäkring, som ersätter upp till 160 000 kr i veterinärvård, samt inkluderar medicin, rehabilitering och ordinerat foder i sin ersättning, med en självriskperiod på hela 365 dagar.

Välja rätt försäkring för fransk bulldogg

Det finns några saker du behöver fundera på när du väljer försäkring för din fransk bulldogg. Hur mycket är du beredd att själv betala hos veterinären? Vad ska ingå i försäkringen, och vilka tillval behöver du inkludera för att få det försäkringsskydd du vill ha?

De flesta försäkringsbolag har olika nivåer på sina försäkringar för fransk bulldogg, där maximalt ersättningsbelopp är en del, men där de punkter som försäkringen omfattar kanske är de viktigaste att titta på. Det viktigaste när du jämför försäkringar är därför inte att enbart titta på maxbelopp och månadskostnad, utan att också titta på vilka delar som ersätts om en sjukdom eller skada skulle uppstå.

Vad kostar en försäkring för fransk bulldogg?

Ett högre försäkringsskydd för din fransk bulldogg betyder en högre försäkringskostnad. Därför gäller det att noga fundera igenom vilken försäkringskostnad man kan acceptera, och vilka veterinärkostnader man kan klara av vid en eventuell olycka eller sjukdom.

Trots sin storlek är fransk bulldogg en av de dyrare raserna att försäkra, mycket på grund av de sjukdomar som drabbar rasen. Det betyder också att risken för att drabbas av sjukdom är hög, och att en ordentlig försäkring kan spara dig stora pengar om din hund drabbas.

När du valt en försäkring som innehåller det du anser vara viktigt för dig kan du påverka priset du betalar genom hur du väljer den fasta och rörliga självrisken. Kanske passar det dig bättre med en lite högre självrisk för att sänka din kostnad för försäkringen, eller så vill du att delen du behöver betala hos veterinären ska vara så låg som möjligt och väljer därför en låg självrisk och något högre månadskostnad.

En jämförelse av priser för en tvåårig fransk bulldogghane som bor i mellanstor ort visar att bolagens enklaste nivå av försäkring, oftast med en veterinärförsäkring på 30 000 kr och som inte ersätter medicin och rehab, kostar 300-600 kr/månad. En premium-försäkring för samma hund, med veterinärförsäkring mellan 90 000 och 150 000 kronor, där medicin och rehab ingår, kostar 1000-1200 kr/månad. Skillnaden i pris beror då mycket på vilken nivå du väljer på den fasta och rörliga självrisken.

Det är inte ovanligt att försäkringsbolagen lockar med valprabatt när du ska teckna en ny försäkring, men tänk på att den rabatten enbart gäller första året och att det därefter återstår många år av hundens liv där den ordinarie premien ska betalas.

Vilka är de vanligaste hälsoproblemen hos fransk bulldogg?

Många frallor har problem med andningen. Det är värt att vara lite försiktig med för mycket motion när det är varmt ute. Andra kända problem är allergier i huden, magproblem och problem med rygg och leder.

Statistiken visar att en fransk bulldogg i snitt besöker veterinären oftare än genomsnittshunden. Några av de problem som drabbar fransk bulldogg kan kräva livslång medicinering, så se till att du väljer en försäkring som ger dig ersättning för det som kan inträffa.

Allergi & hudproblem

Allergi hos hund innebär att kroppens immunförsvar överreagerar med allergiantikroppar mot ämnen i omgivningen som hunden normalt ska tåla. De vanligaste allergierna är luftburen allergi, så kallad atopisk dermatit, och födoämnesallergi.

Andningsproblem

Brachycephalic Obstructive Airway Syndrome, BOAS, är ett samlingsnamn för olika tillstånd som ger andningsproblem hos hundar som har en kortnosig huvudform. Tillståndet förekommer oftast hos just fransk bulldog men även engelsk bulldog drabbas, liksom mopsar.

Hornhinnesår

Sår på hornhinnan kan uppkomma till följd av yttre trauma, vid infektion med vissa bakterier och ibland även till följd av en hornhinnedefekt.

Klicka på ikonerna för att läsa mer om
vanliga hälsoproblem hos fransk bulldogg

Försäkringskostnad fransk bulldogg

Priset på en försäkring beror på flera faktorer. Såklart spelar försäkringens omfattning roll, men det finns fler faktorer som påverkar - några som du själv kan påverka och några som du inte kan påverka.

Var i landet du bor - Det är generellt dyrare att ha en hundförsäkring om du bor i en större stad jämfört med en mindre.

Din hunds ålder - Äldre hundar blir ofta sjukare än unga hundar, därför spelar ålder roll när en försäkringspremie sätts.

Hundras - Stora hundar kostar vanligtvis mer att försäkra än små hundar. Renrasiga hundar kostar mer än blandras.

Då det är så många saker som påverkar priset på försäkringen går det inte exakt att säga vad det kommer att kosta att försäkra din franska bulldogg, men vi har försökt att ta fram ett ungefärligt pris genom att söka fram pris på ett par exempelhundar - en tvåårig okastrerad hane, och en åttaåring okastrerad hane, båda boende i en mellanstor tätort.

Prisexempel

Ras: Fransk bulldogg
Ålder: 2 år
Kön: Hane, ej kastrerad
Ort: Mellanstor tätort
Prisspann försäkring, liten 300-600 kr/mån
Prisspann försäkring, mellan 700-900 kr/mån
Prisspann försäkring, stor 1000-1200 kr/mån
Ras: Fransk bulldogg
Ålder: 8 år
Kön: Hane, ej kastrerad
Ort: Mellanstor tätort
Prisspann försäkring, liten 600-800 kr/mån
Prisspann försäkring, mellan 1100-1300 kr/mån
Prisspann försäkring, stor 1600-1800 kr/mån

Jämför hundförsäkring

Att själv jämföra hundförsäkring är inte alltid så lätt. Det gäller i de flesta fall att sätta sig in i de villkor som varje försäkringsbolag har innan man tar beslut kring vilken hundförsäkring som passar en bäst. Det är många faktorer att fundera över, och inte bara att ta den försäkring som har lägst pris. På Hundförsäkringar.se hjälper vi dig att hitta bästa hundförsäkringen utifrån dina förutsättningar. Vi har läst försäkringsvillkoren rad för rad och samlat informationen för att du ska slippa.

Det första valet du behöver göra är om du ska teckna hundförsäkring hos ett försäkringsbolag som specialiserat sig på djurförsäkringar, eller om du ska undersöka möjligheten till hundförsäkring hos ditt befintliga försäkringsbolag. Generellt kan man säga att om du är intresserad av en så heltäckande försäkring som möjligt, med möjlighet till olika tillägg för att utforma din försäkring som du vill ha den - så är det något av de specialiserade hundförsäkringsbolagen du ska vända dig till.

Marknadens högsta ersättning för veterinärvård, och de absolut bästa öppettiderna för direktreglering. Ingen bindningstid.

Läs villkor Mer om Lassie

Marknadens högsta ersättning för veterinärvård, och de absolut bästa öppettiderna för direktreglering. Ingen bindningstid.

Läs villkor Mer om Hedvig

Försäkringsbolaget som funnits sedan 1987 med anor från 1900-talets början. Störst på hundförsäkringar i Sverige med runt 30 % andel.

Läs villkor Mer om Agria

Snabb fakta om fransk bulldogg

Ras: Fransk bulldogg
Storlek: 25-30 cm
Vikt: 8-15 kg
Livslängd: 10-12 år
Egenskaper: Trevlig, humoristisk, aktiv och utvecklar ofta stora personligheter
Användningsområde: Utpräglad sällskapshund
Ursprungsland: Frankrike

Mer om fransk bulldogg

Hur är fransk bulldoggs hälsostatus?

Allergier och hudbesvär är vanligt förekommande hos franska bulldogg. Det förkommer också problem med skelett och leder som exempelvis ryggproblem och patellaluxation. Den franska bulldoggen är en brakycefal ras, det vill säga att den har en förkortad skalle och nos. Om nosen är överdrivet kort eller att näsborrarna är trånga påverkas andningsfunktionen och förmågan att temperaturreglera. En överdrivet kort nos i kombination med utstående ögon ökar också risken för ögonskador.

Vanliga frågor och svar

Fransk bulldog besöker veterinär lite oftare än genomsnittshunden, och de sjukdomar som oftare drabbar fransk bulldog kan bli kostsamma. En försäkring som täcker veterinärvård, medicin och rehab har många fördelar över en enklare hundförsäkring.

En mindre omfattande försäkring ger dig en lägre månadskostnad men täcker inte lika mycket vid sjukdom eller skada. Har du en egen buffert att täcka veterinärkostnader med om något händer kan en enklare försäkring räcka. Vill du försäkringen ska täcka så mycket som möjligt får du vara beredd på en högre månadskostnad.

Försäkringar för fransk bulldog

Hedvig

Lassie

Agria