Bästa golden retriever försäkring

Se ditt pris

Ansök hos Lassie

  • Maxersättning 160 000 kr

  • Självriskperiod 365 dagar

Golden retriever Hundförsäkring

Golden retriever är en av de vanligaste hundraserna i Sverige. Rasen stammar från Skottland och mitten av 1800-talet. Den togs fram för att kunna apportera både på land och i vatten. Precis som övriga retrievers är det en apporterande fågelhund. Golden är generellt en frisk ras, men det finns några sjukdomar som är vanliga hos rasen, och din hund är beroende av att du tidigt ser tecknen och ger din hund den vård den behöver.

Om någon av de här sjukdomarna utvecklas tidigt kan du behöva medicinera under lång tid till ganska stora kostnader. Det är därför viktigt att redan från början teckna ett försäkringsskydd som ger dig hjälp om den dagen skulle komma.

Som den bästa försäkringen för golden retriever har vi utsett Lassies stora försäkring, som ersätter upp till 160 000 kr i veterinärvård, samt inkluderar medicin, rehabilitering och ordinerat foder i sin ersättning, med en självriskperiod på hela 365 dagar.

Välja rätt försäkring för Golden retriever

Det finns några saker du behöver fundera på när du väljer försäkring för din golden retriever. Hur mycket är du beredd att själv betala hos veterinären? Vad ska ingå i försäkringen, och vilka tillval behöver du inkludera för att få det försäkringsskydd du vill ha?

De flesta försäkringsbolag har olika nivåer på sina försäkringar för golden retriever, där maximalt ersättningsbelopp är en del, men där de punkter som försäkringen omfattar kanske är de viktigaste att titta på. Det viktigaste när du jämför försäkringar är därför inte att enbart titta på maxbelopp och månadskostnad, utan att också titta på vilka delar som ersätts om en sjukdom eller skada skulle uppstå.

Vad kostar en försäkring för golden retriever?

Ett högre försäkringsskydd för din golden retriever betyder en högre försäkringskostnad. Därför gäller det att noga fundera igenom vilken försäkringskostnad man kan acceptera, och vilka veterinärkostnader man kan klara av vid en eventuell olycka eller sjukdom.

När du valt en försäkring som innehåller det du anser vara viktigt för dig kan du påverka priset du betalar genom hur du väljer den fasta och rörliga självrisken. Kanske passar det dig bättre med en lite högre självrisk för att sänka din kostnad för försäkringen, eller så vill du att delen du behöver betala hos veterinären ska vara så låg som möjligt och väljer därför en låg självrisk och något högre månadskostnad.

En jämförelse av priser för en tvåårig golden retrieverhane som bor i mellanstor ort visar att bolagens enklaste nivå av försäkring, oftast med en veterinärförsäkring på 30 000 kr och som inte ersätter medicin och rehab, kostar 200-400 kr/månad. En premium-försäkring för samma hund, med veterinärförsäkring mellan 90 000 och 150 000 kronor, där medicin och rehab ingår, kostar 400-700 kr/månad. Skillnaden i pris beror då mycket på vilken nivå du väljer på den fasta och rörliga självrisken.

Det är inte ovanligt att försäkringsbolagen lockar med valprabatt när du ska teckna en ny försäkring, men tänk på att den rabatten enbart gäller första året och att det därefter återstår många år av hundens liv där den ordinarie premien ska betalas.

Agria är det enda bolaget som lämnar ersättning för medlemskap i Golden Retrieverklubben.

Vilka är de vanligaste hälsoproblemen hos golden retriever?

Som hos en del andra lite större hundar förekommer höftledsdysplasi. Det är också en viss överrepresentation av vissa cancerformer. Statistiken visar också att andra man uppsöker veterinär för olika typer av hälta, öronproblem och magåkommor. Statistiken visar att en golden retriever i snitt besöker veterinären oftare än genomsnittshunden. Se till att du väljer en försäkring till din golden retriever som ger dig ersättning för det som kan inträffa.

Höftledsdysplasi (HD)

Höftledsdysplasi, hip dysplasia (HD) är en felaktig utveckling av höftleden och något som är relativt vanligt hos hundar, främst finns hos storvuxna raser. Åkomman är ärftlig men även miljöfaktorer påverkar risken för att en hund ska utveckla höftledsdysplasi. Hundar med höftledsdysplasi löper också stor risk att utveckla artros senare i livet. Höftledsdysplasi är den vanligaste ortopediska sjukdomen hos våra hundar.

Korsbandsskada

Korsbandsskada (korsbandsruptur) är en vanlig knäskada och orsak till hälta hos hundar.

Progressiv retinal atrofi (PRA)

PRA, fortskridande näthinneförtvining, är en ögonsjukdom som orsakar progressiva förändringar i näthinnan. Som valp och unghund kan näthinnan fungera normalt, men med tid förtvinar näthinnan och hunden blir så småningom blind.

Övervikt

Övervikt hos hund medför ökad risk för diabetes, ledproblem, hudåkommor, nedsättning av immunförsvaret och ger en ökad belastning på både inre organ och skelett.

Allergi & hudproblem

Allergi hos hund innebär att kroppens immunförsvar överreagerar med allergiantikroppar mot ämnen i omgivningen som hunden normalt ska tåla. De vanligaste allergierna är luftburen allergi, så kallad atopisk dermatit, och födoämnesallergi.

Klicka på ikonerna för att läsa mer om
vanliga hälsoproblem hos golden retriever

Försäkringskostnad golden retriever

Priset på en försäkring beror på flera faktorer. Såklart spelar försäkringens omfattning roll, men det finns fler faktorer som påverkar - några som du själv kan påverka och några som du inte kan påverka.

Var i landet du bor - Det är generellt dyrare att ha en hundförsäkring om du bor i en större stad jämfört med en mindre.

Din hunds ålder - Äldre hundar blir ofta sjukare än unga hundar, därför spelar ålder roll när en försäkringspremie sätts.

Hundras - Stora hundar kostar vanligtvis mer att försäkra än små hundar. Renrasiga hundar kostar mer än blandras.

Då det är så många saker som påverkar priset på försäkringen går det inte exakt att säga vad det kommer att kosta att försäkra din golden retriever, men vi har försökt att ta fram ett ungefärligt pris genom att söka fram pris på ett par exempelhundar - en tvåårig okastrerad hane, och en åttaåring okastrerad hane, båda boende i en mellanstor tätort.

Prisexempel

Ras: Golden retriever
Ålder: 2 år
Kön: Hane, ej kastrerad
Ort: Mellanstor tätort
Prisspann försäkring, liten 200-400 kr/mån
Prisspann försäkring, mellan 300-600 kr/mån
Prisspann försäkring, stor 400-700 kr/mån
Ras: Golden retriever
Ålder: 8 år
Kön: Hane, ej kastrerad
Ort: Mellanstor tätort
Prisspann försäkring, liten 300-500 kr/mån
Prisspann försäkring, mellan 500-700 kr/mån
Prisspann försäkring, stor 700-900 kr/mån

Jämför hundförsäkring

Att själv jämföra hundförsäkring är inte alltid så lätt. Det gäller i de flesta fall att sätta sig in i de villkor som varje försäkringsbolag har innan man tar beslut kring vilken hundförsäkring som passar en bäst. Det är många faktorer att fundera över, och inte bara att ta den försäkring som har lägst pris. På Hundförsäkringar.se hjälper vi dig att hitta bästa hundförsäkringen utifrån dina förutsättningar. Vi har läst försäkringsvillkoren rad för rad och samlat informationen för att du ska slippa.

Det första valet du behöver göra är om du ska teckna hundförsäkring hos ett försäkringsbolag som specialiserat sig på djurförsäkringar, eller om du ska undersöka möjligheten till hundförsäkring hos ditt befintliga försäkringsbolag. Generellt kan man säga att om du är intresserad av en så heltäckande försäkring som möjligt, med möjlighet till olika tillägg för att utforma din försäkring som du vill ha den - så är det något av de specialiserade hundförsäkringsbolagen du ska vända dig till.

Marknadens högsta ersättning för veterinärvård, och de absolut bästa öppettiderna för direktreglering. Ingen bindningstid.

Läs villkor Mer om Lassie

Marknadens högsta ersättning för veterinärvård, och de absolut bästa öppettiderna för direktreglering. Ingen bindningstid.

Läs villkor Mer om Hedvig

Försäkringsbolaget som funnits sedan 1987 med anor från 1900-talets början. Störst på hundförsäkringar i Sverige med runt 30 % andel.

Läs villkor Mer om Agria

Snabb fakta om golden retriever

Ras: Golden retriever
Storlek: 51-61 cm
Vikt: 25-34 kg
Egenskaper: Lugn, intelligent och foglig
Användningsområde: Mångsidig sök- och spårhund, räddningshund
Vanliga sjukdomar och skador: Hudsjukdomar, skador och sjukdomar med anknytning till rörelseapparaten.
Ursprungsland: Storbritannien

Golden, som den kallas till vardags, har en instinktiv kärlek till vatten. Den har ett vänligt temperament och vill gärna vara till lags. Idag är golden retriever vanligast som sällskapshund, men dess intelligens och mångsidighet gör att den passar för en mängd olika uppgifter.

Mer om golden retriever

Hur är golden retrieverns hälsostaus?

Golden är en frisk ras, men statistiken visar att golden retriever besöker veterinären lite oftare än genomsnittshunden. De vanligaste orsakerna till besöket är symtom från mage- och tarm, rörelseapparaten och tumörer.

Jämfört med genomsnittshunden gör golden retriever fler veterinärbesök för sjukdomar i öronen som t.ex öroninflammationer och blodöra. De söker också veterinärvård oftare för olika typer av hudproblem som hudtumör och klåda.

Vanliga frågor och svar

Golden retriever besöker veterinär lite oftare än genomsnittshunden, och de sjukdomar som oftare drabbar golden retriever kan bli kostsamma. En försäkring som täcker veterinärvård, medicin och rehab har många fördelar över en enklare hundförsäkring.

En mindre omfattande försäkring ger dig en lägre månadskostnad men täcker inte lika mycket vid sjukdom eller skada. Har du en egen buffert att täcka veterinärkostnader med om något händer kan en enklare försäkring räcka. Vill du försäkringen ska täcka så mycket som möjligt får du vara beredd på en högre månadskostnad.

Försäkringar för golden retriever

Hedvig

Lassie

Agria