Bra jack russell terrier försäkring

Se ditt pris

Ansök hos Lassie

  • Maxersättning 160 000 kr

  • Självriskperiod 365 dagar

Jack russell terrier Hundförsäkring

Jack russell terriern har hög energi och kräver mycket motion och stimulans. Det är en social och sällskaplig hund och är därför en populär sällskapshund. Det finns dock några sjukdomar som är vanliga hos rasen, och din hund är beroende av att du tidigt ser tecknen och ger din hund den vård den behöver.

Om någon av de här sjukdomarna utvecklas tidigt kan du behöva medicinera under lång tid till ganska stora kostnader. Det är därför viktigt att redan från början teckna ett försäkringsskydd som ger dig hjälp om den dagen skulle komma.

Som en av de bästa försäkringarna för jack russell terrier har vi utsett Lassies stora försäkring, som ersätter upp till 160 000 kr i veterinärvård, samt inkluderar medicin, rehabilitering och ordinerat foder i sin ersättning, med en självriskperiod på hela 365 dagar.

Välja rätt försäkring för jack russell terrier

Det finns några saker du behöver fundera på när du väljer försäkring för din jack russell terrier. Hur mycket är du beredd att själv betala hos veterinären? Vad ska ingå i försäkringen, och vilka tillval behöver du inkludera för att få det försäkringsskydd du vill ha?

De flesta försäkringsbolag har olika nivåer på sina försäkringar för jack russell terrier, där maximalt ersättningsbelopp är en del, men där de punkter som försäkringen omfattar kanske är de viktigaste att titta på. Det viktigaste när du jämför försäkringar är därför inte att enbart titta på maxbelopp och månadskostnad, utan att också titta på vilka delar som ersätts om en sjukdom eller skada skulle uppstå.

Vad kostar en försäkring för jack russell terrier?

Ett högre försäkringsskydd för din jack russell terrier betyder en högre försäkringskostnad. Därför gäller det att noga fundera igenom vilken försäkringskostnad man kan acceptera, och vilka veterinärkostnader man kan klara av vid en eventuell olycka eller sjukdom.

När du valt en försäkring som innehåller det du anser vara viktigt för dig kan du påverka priset du betalar genom hur du väljer den fasta och rörliga självrisken. Kanske passar det dig bättre med en lite högre självrisk för att sänka din kostnad för försäkringen, eller så vill du att delen du behöver betala hos veterinären ska vara så låg som möjligt och väljer därför en låg självrisk och något högre månadskostnad.

En jämförelse av priser för en tvåårig jack russell terrierhane som bor i mellanstor ort visar att bolagens enklaste nivå av försäkring, oftast med en veterinärförsäkring på 30 000 kr och som inte ersätter medicin och rehab, kostar 200-400 kr/månad. En premium-försäkring för samma hund, med veterinärförsäkring mellan 90 000 och 150 000 kronor, där medicin och rehab ingår, kostar 600-1000 kr/månad. Skillnaden i pris beror då mycket på vilken nivå du väljer på den fasta och rörliga självrisken.

Det är inte ovanligt att försäkringsbolagen lockar med valprabatt när du ska teckna en ny försäkring, men tänk på att den rabatten enbart gäller första året och att det därefter återstår många år av hundens liv där den ordinarie premien ska betalas.

Agria är det enda bolaget som lämnar ersättning för medlemskap i Jack Russell Klubben.

Vilka är de vanligaste hälsoproblemen hos jack russell terrier?

Jack russell terrier anses vara en frisk ras som ofta blir 14-16 år. Det kan förekomma en ögonåkomma som heter ectopia lentis (förskjutning av ögonlinsen) och det finns även en överrepresentation av patellaluxation (lösa knäleder).

Statistiken visar att en jack russell terrier i snitt besöker veterinären mer sällan än genomsnittshunden, men se ändå till att du väljer en försäkring till din jack russell terrier som ger dig ersättning för det som kan inträffa.

Neoplasi

Neoplasi är en autonom, irreversibel, tumörartad nytillväxt av celler utan fysiologisk funktion. Begreppet neoplasi används ofta synonymt med malign tumör (cancer).

Mag- och tarmproblematik

Mag- och tarmproblem kan exemplvis vara kräkningar och diarrér, båda vanligt förekommande som anledning för veterinärvård

Patellaluxation

Patellaluxation innebär att knäskålen (patella) kan förflyttas från sin normala position antingen utåt (lateral luxation) eller inåt (medial luxation).

Klicka på ikonerna för att läsa mer om
vanliga hälsoproblem hos jack russell terrier

Försäkringskostnad jack russell terrier

Priset på en försäkring beror på flera faktorer. Såklart spelar försäkringens omfattning roll, men det finns fler faktorer som påverkar - några som du själv kan påverka och några som du inte kan påverka.

Var i landet du bor - Det är generellt dyrare att ha en hundförsäkring om du bor i en större stad jämfört med en mindre.

Din hunds ålder - Äldre hundar blir ofta sjukare än unga hundar, därför spelar ålder roll när en försäkringspremie sätts.

Hundras - Små hundar är vanligtvis billigare att försäkra än stora hundar. Renrasiga hundar kostar mer än blandras.

Då det är så många saker som påverkar priset på försäkringen går det inte exakt att säga vad det kommer att kosta att försäkra din jack russell terrier, men vi har försökt att ta fram ett ungefärligt pris genom att söka fram pris på ett par exempelhundar - en tvåårig okastrerad hane, och en åttaåring okastrerad hane, båda boende i en mellanstor tätort.

Prisexempel

Ras: Jack russell terrier
Ålder: 2 år
Kön: Hane, ej kastrerad
Ort: Mellanstor tätort
Prisspann försäkring, liten 100-300 kr/mån
Prisspann försäkring, mellan 200-400 kr/mån
Prisspann försäkring, stor 400-600 kr/mån
Ras: Jack russell terrier
Ålder: 8 år
Kön: Hane, ej kastrerad
Ort: Mellanstor tätort
Prisspann försäkring, liten 200-400 kr/mån
Prisspann försäkring, mellan 400-600 kr/mån
Prisspann försäkring, stor 600-800 kr/mån

Jämför hundförsäkring

Att själv jämföra hundförsäkring är inte alltid så lätt. Det gäller i de flesta fall att sätta sig in i de villkor som varje försäkringsbolag har innan man tar beslut kring vilken hundförsäkring som passar en bäst. Det är många faktorer att fundera över, och inte bara att ta den försäkring som har lägst pris. På Hundförsäkringar.se hjälper vi dig att hitta bästa hundförsäkringen utifrån dina förutsättningar. Vi har läst försäkringsvillkoren rad för rad och samlat informationen för att du ska slippa.

Det första valet du behöver göra är om du ska teckna hundförsäkring hos ett försäkringsbolag som specialiserat sig på djurförsäkringar, eller om du ska undersöka möjligheten till hundförsäkring hos ditt befintliga försäkringsbolag. Generellt kan man säga att om du är intresserad av en så heltäckande försäkring som möjligt, med möjlighet till olika tillägg för att utforma din försäkring som du vill ha den - så är det något av de specialiserade hundförsäkringsbolagen du ska vända dig till.

En av marknadens högsta ersättningar för veterinärvård, och mycket bra öppettider för direktreglering. Ingen bindningstid.

Läs villkor Mer om Lassie

En av marknadens högsta ersättningar för veterinärvård, och lämnar ersättning för ordinerat foder. Livförsäkring ingår i premiumvalet.

Läs villkor Mer om Hedvig

Försäkringsbolaget som funnits sedan 1987 med anor från 1900-talets början. Störst på hundförsäkringar i Sverige med runt 30 % andel.

Läs villkor Mer om Agria

Snabb fakta om jack russell terrier

Ras: Jack russell terrier
Storlek: 25-30 cm
Vikt: 5-6 kg
Egenskaper: Stort mod och självförtroende i liten. Mycket social och sällskaplig.
Användningsområde: Sällskapshund men också duglig jaktterrier. Jaktinstinkten utgör en motor som kan användas till mycket annat, till exempel agility, spår och eftersök.
Vanliga sjukdomar och skador: Inga kända rassjukdomar men rasklubben rekommenderar ögonlysning och patellaundersökning av avelshundar.
Ursprungsland: Storbritannien

Mer om jack russell terrier

Hur är jack russell terrierns hälsostatus?

Sjukdomsrisken för jack russell terrier ligger på en nivå under genomsnittet för alla raser. Vanligaste orsakerna till att en jack russell terrier besöker veterinären är mag- och tarmproblem, neoplasier och skador som t.ex hudskador och kloskador.

Vanliga frågor och svar

Jack russell terrier besöker veterinär mer sällan än genomsnittshunden, men de sjukdomar som drabbar jack russell terriern kan bli kostsamma. En försäkring som täcker veterinärvård, medicin och rehab har många fördelar över en enklare hundförsäkring.

En mindre omfattande försäkring ger dig en lägre månadskostnad men täcker inte lika mycket vid sjukdom eller skada. Har du en egen buffert att täcka veterinärkostnader med om något händer kan en enklare försäkring räcka. Vill du försäkringen ska täcka så mycket som möjligt får du vara beredd på en högre månadskostnad.

Försäkringar för jack russell terrier

Hedvig

Lassie

Agria