Bästa rottweiler försäkring

Till ansökan

Ansök hos ManyPets

  • Maxersättning 140 000 kr

  • Självriskperiod 365 dagar

Rottweiler Hundförsäkring

Rottweiler en uppskattad sällskaps-, tjänste- och brukshund som passar för ett aktivt liv med sin familj. De är arbetsvilliga, modiga och nervfasta hundar som reagerar balanserat på sin omgivning. Det finns dock några sjukdomar som är vanliga hos rasen, och din hund är beroende av att du tidigt ser tecknen och ger din hund den vård den behöver.

Om någon av de här sjukdomarna utvecklas tidigt kan du behöva medicinera under lång tid till ganska stora kostnader. Det är därför viktigt att redan från början teckna ett försäkringsskydd som ger dig hjälp om den dagen skulle komma.

Som den bästa försäkringen för rottweiler har vi utsett ManyPets Premium, som ersätter upp till 140 000 kr i veterinärvård, samt inkluderar medicin, rehabilitering och ordinerat foder i sin ersättning, med en självriskperiod på hela 365 dagar.

Välja rätt försäkring för rottweiler

Det finns några saker du behöver fundera på när du väljer försäkring för din rottweiler. Hur mycket är du beredd att själv betala hos veterinären? Vad ska ingå i försäkringen, och vilka tillval behöver du inkludera för att få det försäkringsskydd du vill ha?

De flesta försäkringsbolag har olika nivåer på sina försäkringar för rottweiler, där maximalt ersättningsbelopp är en del, men där de punkter som försäkringen omfattar kanske är de viktigaste att titta på. Det viktigaste när du jämför försäkringar är därför inte att enbart titta på maxbelopp och månadskostnad, utan att också titta på vilka delar som ersätts om en sjukdom eller skada skulle uppstå.

Vad kostar en försäkring för rottweiler?

Ett högre försäkringsskydd för din rottweiler betyder en högre försäkringskostnad. Därför gäller det att noga fundera igenom vilken försäkringskostnad man kan acceptera, och vilka veterinärkostnader man kan klara av vid en eventuell olycka eller sjukdom.

När du valt en försäkring som innehåller det du anser vara viktigt för dig kan du påverka priset du betalar genom hur du väljer den fasta och rörliga självrisken. Kanske passar det dig bättre med en lite högre självrisk för att sänka din kostnad för försäkringen, eller så vill du att delen du behöver betala hos veterinären ska vara så låg som möjligt och väljer därför en låg självrisk och något högre månadskostnad.

En jämförelse av priser för en tvåårig rottweilerhane som bor i mellanstor ort visar att bolagens enklaste nivå av försäkring, oftast med en veterinärförsäkring på 30 000 kr och som inte ersätter medicin och rehab, kostar 200-400 kr/månad. En premium-försäkring för samma hund, med veterinärförsäkring mellan 90 000 och 150 000 kronor, där medicin och rehab ingår, kostar 600-1000 kr/månad. Skillnaden i pris beror då mycket på vilken nivå du väljer på den fasta och rörliga självrisken.

Det är inte ovanligt att försäkringsbolagen lockar med valprabatt när du ska teckna en ny försäkring, men tänk på att den rabatten enbart gäller första året och att det därefter återstår många år av hundens liv där den ordinarie premien ska betalas.

Vilka är de vanligaste hälsoproblemen hos rottweiler?

Precis som för alla raser, har rottweilern några hälsoproblem som oftare uppstår. För att hjälpa dig vara förberedd och uppmärksam har vi tagit fram en lista på de vanligaste anledningarna att en rottweiler besöker veterinär.

Problem med rörelseapparaten är förhållandevis vanligt. Statistiken visar att en rottweiler i snitt besöker veterinären oftare än genomsnittshunden. Se till att du väljer en försäkring till din rottweiler som ger dig ersättning för det som kan inträffa.

Höftledsdysplasi (HD)

Höftledsdysplasi, hip dysplasia (HD) är en felaktig utveckling av höftleden och något som är relativt vanligt hos hundar, främst finns hos storvuxna raser. Åkomman är ärftlig men även miljöfaktorer påverkar risken för att en hund ska utveckla höftledsdysplasi. Hundar med höftledsdysplasi löper också stor risk att utveckla artros senare i livet. Höftledsdysplasi är den vanligaste ortopediska sjukdomen hos våra hundar.

Armbågsdysplasi (ED)

Armbågsdysplasi, elbow dysplasia (ED) är en onormal utveckling av armbågsleden. Armbågsdysplasi diagnostiseras hos hundar av många raser, men liksom för höfledsdysplasi är ED vanligare hos storväxta raser.

Hudtumörer

Hudtumörer är egentligen ett samlingsnamn för en grupp olika hudförändringar. Det kan handla om vårtor, fettknölar, talgkörtelinflammation, vilka ofta är godartade.

Som hos alla hundar, kan rottweiler utveckla knölar i lagret med fett, skinn och muskler. Dessa kan vara vårtor, cystor eller tumörer.

Gastrointestinala problem

Gastrointestinala problem är en vanlig orsak till att hundägare hör av sig till en djurklinik. Det finns många olika sorters sjukdomar som kan drabba mag-tarmkanalen, till exempel gastrit, kolit och gastroenterit. Vanliga symptom hos hundar med gastrointestinala problem är uppstötningar, kräkningar och diarré.

Klicka på ikonerna för att läsa mer om
vanliga hälsoproblem hos rottweiler

Försäkringskostnad rottweiler

Priset på en försäkring beror på flera faktorer. Såklart spelar försäkringens omfattning roll, men det finns fler faktorer som påverkar - några som du själv kan påverka och några som du inte kan påverka.

Var i landet du bor - Det är generellt dyrare att ha en hundförsäkring om du bor i en större stad jämfört med en mindre.

Din hunds ålder - Äldre hundar blir ofta sjukare än unga hundar, därför spelar ålder roll när en försäkringspremie sätts.

Hundras - Stora hundar kostar vanligtvis mer att försäkra än små hundar. Renrasiga hundar kostar mer än blandras.

Då det är så många saker som påverkar priset på försäkringen går det inte exakt att säga vad det kommer att kosta att försäkra din rottweiler, men vi har försökt att ta fram ett ungefärligt pris genom att söka fram pris på ett par exempelhundar - en tvåårig okastrerad hane, och en åttaåring okastrerad hane, båda boende i en mellanstor tätort.

Prisexempel

Ras: Rottweiler
Ålder: 2 år
Kön: Hane, ej kastrerad
Ort: Mellanstor tätort
Prisspann försäkring, liten 200-400 kr/mån
Prisspann försäkring, mellan 400-700 kr/mån
Prisspann försäkring, stor 600-1000 kr/mån
Ras: Rottweiler
Ålder: 8 år
Kön: Hane, ej kastrerad
Ort: Mellanstor tätort
Prisspann försäkring, liten 400-600 kr/mån
Prisspann försäkring, mellan 600-900 kr/mån
Prisspann försäkring, stor 900-1200 kr/mån

Jämför hundförsäkring

Att själv jämföra hundförsäkring är inte alltid så lätt. Det gäller i de flesta fall att sätta sig in i de villkor som varje försäkringsbolag har innan man tar beslut kring vilken hundförsäkring som passar en bäst. Det är många faktorer att fundera över, och inte bara att ta den försäkring som har lägst pris. På Hundförsäkringar.se hjälper vi dig att hitta bästa hundförsäkringen utifrån dina förutsättningar. Vi har läst försäkringsvillkoren rad för rad och samlat informationen för att du ska slippa.

Det första valet du behöver göra är om du ska teckna hundförsäkring hos ett försäkringsbolag som specialiserat sig på djurförsäkringar, eller om du ska undersöka möjligheten till hundförsäkring hos ditt befintliga försäkringsbolag. Generellt kan man säga att om du är intresserad av en så heltäckande försäkring som möjligt, med möjlighet till olika tillägg för att utforma din försäkring som du vill ha den - så är det något av de specialiserade hundförsäkringsbolagen du ska vända dig till.

Hundförsäkringen med det högsta betyget i Konsumenternas test, mycket tack vare generös ersättning och tydliga villkor.

Läs villkor Mer om ManyPets

Marknadens högsta ersättning för veterinärvård, och de absolut bästa öppettiderna för direktreglering. Ingen bindningstid.

Läs villkor Mer om Lassie

Försäkringsbolaget som funnits sedan 1987 med anor från 1900-talets början. Störst på hundförsäkringar i Sverige med runt 30 % andel.

Läs villkor Mer om Agria

Snabb fakta om rottweiler

Ras: Rottweiler
Storlek: 56-68 cm
Vikt: 35-60 kg
Livslängd: 8-10 år
Egenskaper: Vänlig och godmodig. Arbetsvilliga, modiga och nervfasta.
Användningsområde: Sällskaps-, tjänste- och brukshund
Ursprungsland: Tyskland

En hängiven följeslagare med en lekfull personlighet
Rottweilern är stor, muskulös, lojal och har en naturlig bevakningsinstinkt. De behöver mänsklig kontakt, bra utbildning och en fast, konsekvent hantering från födseln. Rottweilers behöver mycket utrymme och motion – men är också lekfulla.

Mer om rottweiler

Hur är rottweilerns hälsostatus?

Rottweiler kan drabbas av flera vanliga sjukdomar och det är viktigt att man noga undersöker hälsostatusen hos föräldrarna till den valp man är intresserad av. Rottweiler har idag officella hälsoprogram för höftledsdysplasi (HD), armbågsledsdysplasi (ED) och den neurologiska sjukdomen JLPP. Som stor ras förekommer problem med rörelseapparaten, men vanligaste dödsorsaken är cancer.

Vanliga frågor och svar

Rottweiler besöker veterinär lite oftare än genomsnittshunden, och de sjukdomar som oftare drabbar rottweiler kan bli kostsamma. En försäkring som täcker veterinärvård, medicin och rehab har många fördelar över en enklare hundförsäkring.

En mindre omfattande försäkring ger dig en lägre månadskostnad men täcker inte lika mycket vid sjukdom eller skada. Har du en egen buffert att täcka veterinärkostnader med om något händer kan en enklare försäkring räcka. Vill du försäkringen ska täcka så mycket som möjligt får du vara beredd på en högre månadskostnad.

Försäkringar för rottweiler

ManyPets

Lassie

Agria